В окупованому Криму відбуваються нові обшуки у кримських татар

В окупованому Росією Криму зранку 12 жовтня відбулися обшуки в будинках кримських татар.Як інформує політолог Елеонора Дюльбер повідомила імена і місця проживання тих, до кого з ранку прийшли з обшуком російські силовики.

«Список кримських татар, у кого зараз проводяться обшуки: Рустем Ісмаїлов, 32 роки, Кам’янка, Абдуллаєв Узеїр, 42 роки, Строгонівка, Абдуллаєв Теймур, 41 рік, Строгонівка, Джемадінов Еміль, Саледінов Айдер», – вказала Дюльбер.

57fdf76b3dd2d
Глава ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв в Фейсбуці повідомив, що після проведеного обшуку в управління ФСБ відвезли Айдера Саледінова.

Адвокат Еміль Курбедінов також додав у Фейсбуці, що деякі кримські татари, до кого прийшли з обшуком, здійснили паломництво до Мекки.

«Судячи з того, що обшуки у кримських татар, які дотримуються мусульманських традицій, деякі з них недавно повернулися з хаджу (паломництва), – справа буде за звинуваченням в участі в «Хізб-ут Тахрір», – припустив адвокат.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу. Міністерство закордонних справ України неодноразово висловлювало стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск на них. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб воно застосувало всі можливі види правового і політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх українських політв’язнів і заручників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.