На Прикарпатті можна побачити вагітну жінку, подібних якій нема в світі

Українські вчені збираються провести міжнародну конференцію, на якій вирішуватиметься доля українських скарбів

Археологам вже давно було відомо про існування рідкісних скульптур в цих горах. Упродовж радянських часів будь-які дослідження на цих територіях були заборонені, але за останні роки, археологи змогли знайти десять скельних раритетів, пише Depo.Закарпаття з посиланням на “Україну туристичну”.

x_c9241ca5__1__729x547

Найціннішою знахідкою археологів є скульптура вагітної жінки заввишки 14 метрів. Припускають, що аналогів їй немає у світі.

До сьогодні походження скульптур невідоме, ще більше загадковості додає той факт, що подібна скельна творчість раніше була знайдена тільки в Португалії і Ірландії. Пан Кугутяк (директор Інституту історії і політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника) припускає, що вік цих скульптур 5-6 тисяч років. Для прикладу, британський Стоунхедж з’явився близько 4 тисяч років тому. Як відомо, походження Британського Стоунхенджа досі не розгадане археологами. У випадку ж з українським Стоунхенджем учені солідарні – скельні скульптури – це язичницькі символи.

Українські вчені збираються провести міжнародну конференцію, на якій вирішуватиметься доля українських скарбів. Варто наголосити, що належна міжнародна оцінка цих знахідок, може суттєво змінити туристичні маршрути України.

Знаходиться в Івано-Франківській області, Косовському р-н, поблизу села Снідавка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.