Нащо вам це? Віддали б місту і мали б спокій, – Марцінків директору СТЕКу

Опалювальний сезон цього року в Івано-Франківську почався з проблемами. Але комунальники обіцяють виправитися найближчим часом.

Про це йшлося на оперативній нараді у міського голови.

Директор “Теплокомуненерго” Василь Рущак проінформував, що комунальне підприємство з 7 жовтня розпочало опалювальний сезон, зараз працюють 30 котелень, тепло подано до 544 будинків, усіх лікарень, поліклінік, навчальних закладів. У цілодобовому режимі працює аварійна служба.

heat

Є проблемні питання через зношення внутрішньобудинкових мереж. У будинку на Вовчинецькій, 202 немаєтепла, бовикрадена водозапірна арматура. Однак до 21 числа обіцяють запустити. Також зараз відключена Привокзальна, 9: там затоплює магазин “Вопак”.

Вчора запустили Петлюри, 1 і Новгородську, 7, які обслуговує компанія СТЕК.

Без тепла зараз також залишилися Бандери, 62, Вовчинецька, 189 і 202. До кінця тижня комунальники обіцяють завершити там роботи і запустити тепло.

Коновальця, 121 і Чорновола, 138 вночі аварійно відімкнули: до кінця дня мають відновити теплопостачання.

Директор СТЕКу Сергій Мельник запевнив, що запуск тепла компанія провела “більш-менш нормально”. Правда, минулого четверга було аварійне вимкнення котельні.

Мельник каже, що тепла у деяких будинках немає через низький тиск. “На жаль, при встановленні лічильників були встановлені фільтри, які забиваються, зараз ми знімаємо ці фільтри, і тиск відновлюється”.

“Нащо вам це? Віддали б місту і мали спокій”, – прокоментував міський голова Руслан Марцінківвиправдання директора СТЕКу.

Директор КП “МІУК” Мирон Джус просить мешканців дзвонити на 75 06 00, якщо є проблеми з опаленням. “Є люди, які мають проблеми і нікуди не звертаються, а потім приходять і кажуть, що уже тиждень без тепла”, – сказав Джус.

“Треба брати і робити, а не футболити один одного до ТКЕ, СТЕК, МІУК, Дирекції замовника… Братися і робити конкретні адреси! Якщо б була можливість, не задумуючись давав би людям дозвіл на індивідуальне опалення. А то зараз людям платіжки поприносять, а тепла нема”, – відказав на це Марцінків.

Читайте також  Франківські медики врятували жінку після 17 хвилин клінічної смерті (ВІДЕО)

Тим часом франківці масово скаржаться у соцмереждах на відсутність тепла у квартирах і навіть пропонують флешмоб – публікувати фото градусників біля холодних батарей.

nnnnn

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.