Прикарпатці не можуть подати документи на закордонні паспорти

Мешканці Івано-Франківська від ранку стоять у черзі під дверима паспортного столу. Втім, подати документи на оформлення закордонного паспорту нікому так і не вдається.
8e427a6bb5aac1a638e42b32a31b57ba1

Пані Марія каже, що прийшла сюди ще о восьмій ранку. Перед нею у “живу чергу” записались вже понад десяток людей. Думала, що до обіду все ж вдасться подати документи.

“Кажуть, що поламалась система у Києві. Обіцяли до обіду все полагодити, але вже на годиннику третя минула, людей більшає, а руху немає”, – зазначає франківчанка.

В управлінні Державної міграційної служби в Івано-Франківській області запевняють, що тут їхньої вини немає, адже трапився технічний збій системи.

“Система не працює по всій Україні, не тільки на Прикарпатті. Люди скаржаться, але ми зробити нічого не можемо. З Києва обіцяють, що скоро все запрацює. Спершу обіцяли до 12, але не встигли. Але до кінця робочого дня таки має запрацювати”, – зазначає керівник прес-служби управління ДМС Василь Гультайчук.

Гультайчук підкреслює, що всі дані на паспорт зразу вносяться у загальну систему, тож приймати людей поки її не полагодять, немає сенсу.

“Схожий випадок трапився близько місяця тому, але того ж дня все виправили. Думаю й цього разу затримок не буде. Тож панікувати немає причин”, – запевняє керівник прес-служби.

Пізніше в управлінні ДМС повідомили, що систему вдалось полагодити. Тож вже з 16:15 працівники продовжили прийом документів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.