Таксі викликали, або Як івано-франківцям не стати жертвою недобросовісного водія?

Івано-Франківськ невелике місто і щоб потрапити з одного кінця в інший потрібно небагато часу. Можна пройтися пішки чи скористатись громадським транспортом. Однак коли часу обмаль всі викликають таксі.

taksi_01

Таксі викликали, або Як іванофранківцям не стати жертвою недобросовісного водія?

Та все частіше мешканці Івано-Франківська скаржаться на роботу таксі. Інколи заздалегідь замовлений автомобіль не приїжджає вчасно, а інколи авто чи водій в неналедному стані. Був також випадок коли пасажира з сім’єю таксист висадив з автомобіля посеред дороги за зауваження про російську музику. Тож виявляється, гарантувати того, що запланована поїздка пройде без форс-мажорів гарантувати не може ніхто.

Вже неодноразово патрульна поліція зупиняла таксистів, що перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Так тільки за останній місяць один і той же водій під дією наркотиків попався патрульним тричі. Востаннє патрульні навіть евакуювали його авто на штрафмайданчик. У патрульній поліції пояснюють, що на горе-водія ще під час першого порушення склали постанову та видали тимчасову посвідку на право водіння. Водночас вирішувати чи можна позбавити такого кермувальника прав може тільки суд. Однак порушник може чекати на рішення суду впродовж кількох місяців і ніхто не може гарантувати, що за цей час він знову не порушить правила дорожнього руху.

В той же час у самій службі від водія відхрестилися, зазначивши, що він не працює там вже півроку. Тим не менш водій-наркоман продовжує їздити із шашкою «таксі», чим наражає на небезпеку життя пасажирів.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо директор таксі «Оптимальне» Сергій Павлюк, під брендом якого їздив водій-наркоман, наголосив, що цей чоловік не працює у них вже півроку. Водночас він зізнається, що фізично нереально щодня перевіряти всіх таксистів, які виходять на роботу.

Читайте також  Двічі був поpанений, але завжди повеpтався до побpатимів. На фронті загинув воїн з Прикаpпаття. Фото

«Тим не менш, якщо поступають скарги, що водій може перебувати у стані алкогольного сп’яніння, то є вісім бригадирів, які їх контролюють та перевіряють. А ще водій проходить медогляд при прийомі на роботу», – розповідає директор фірми.

Водночас згідно одного з пунктів постанови Кабміну «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» таксисти мають виїжджати на лінію після обов’язкового технічного огляду авто та медогляду водія. Однак на самозайнятих таксистів цей пункт не поширюється. Адже в даному випадку фірма виступає як телефонний посередник між тим, кому треба їхати й тим, хто хоче заробити. Тож виходить, що самозайняті перевізники – люди, яких взагалі ніхто не контролює.

Як відзначають експерти, саме такі таксисти найчастіше є порушниками, і практично єдине, що може зробити пасажир – це поскаржитися диспетчеру. Адже українське законодавство не передбачає ніякої відповідальності з боку таксиста-хама. Водночас, якщо ж таксист напав або завдав ушкодження пасажиру, франківцям радять викликати поліцію.

Таксистів умовно поділяютьна три групи: ті, хто їздить вдень і вночі, ті хто їздить тільки вдень і ті, що їздять тільки вночі. Про це Бліц-Інфо розповів колишній таксист Володимир.

«Так звані «денники» нічних таксистів м’яко кажучи не долюблюють. Вважається, що серед них ті, хто любить випити, частина може вживати наркотичні засоби. Між ними конфлікт – одні одних не сприймаюсь. На ніч виїжджають ще й такі таксисти, що біля клубів знайомляться та відпочивають з дівчатами. Вночі взагалі немає порядку», – зізнається франківець.

Тож виходить, сідаючи у таксі ніхто не може гарантувати, що запланована поїздка пройде без форс-мажорів, адже за кермом може бути будь-хто.

Слід зауважити, в Івано-Франківську існує близько двадцяти різноманітних служб таксі. Тож при виборі таксі варто дзвонити перевіреній службі, а також звертати увагу на відгуки в інтернеті. Якщо ви “зловили” таксі на вулиці, необхідно звертати увагу на зовнішній вигляд та поведінку водія, технічний стан автівки. Якщо поведінка таксиста здалася вам підозрілою – краще у таке таксі не сідати.

Читайте також  У Калуші невідомі розкопують Домбровський кар’єр

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.