У Франківську Олег Криштопа розповів про “Ліхіє дев’яності”

Сьогодні в Івано-Франківську пройшла презентаці двох книг: Дев’яності: Станіславський феномен” та “Україна: масштаб 1:1”.Головний меседж автора – розповісти історії, які я знаю, але вони залишись, так би мовити, за кадром. Книжка про 90ті у Франківську написалася за два тижні. Мені було легко її писати,адже я тут народився і виріс. Ці часи в нашому місті були якимись особливими. 90ті визначили те, якою Україна є зараз.

5qdp3ye1vm0

“Ліхіє дев’яності: Станіславський феномен”: У серії, присвяченій дев’яностим рокам в різних регіонах України, ця книжка розповідає про те, що відбувалося в Івано-Франківську

Автор не лише подає інформацію про відомий “станіславський феномен”, спілкуючись із безпосередніми учасниками його розквіту, а й зосереджується на описі побуту городян, на знакових локаціях тих років. Оповідь доповнено особистими спогадами, крізь які простежуються типові ситуації й настрої, притаманні “ліхім дев’яностим”.

dfz3mjlycq0

“Україна: масштаб 1:1” Ця книга — це спроба подивитися на Україну впритул:не на всю відразу, а на ії найменші клаптики- з масштабом 1:1. Олег Криштопа об’їздив усі закутки країни, поспілкувався з людьми більше або менше побитими горями трансформації, пропустив крізь себе зміни ландшафту і соціальні зсуви. У книзі багато живих діалогів та яскравих описів.

bhfbeqvrgh8

Довідково:

Олег Криштопа народився 12 вересня 1978 у Івано-Франківську. За освітою – інженер-механік. Закінчив курси ВВС у Львові. У журналістиці з 2000-го. Працював у проекті журналістських розслідувань «Закрита зона». Згодом були розслідування на Першому національному в програмі «Попередження», документальні фільми для 1+1, аналітичні матеріали для ТВі, і знову “5-й”. З 2010 – сценарист, а з 2014-го – ведучий історичної програми «Машина часу». Письменник. Автор трьох книжок прози та двох художнього репортажу. У 2013 році – переможець конкурсу художнього репортажу «Самовидець»

Читайте також  Рештки Тисменицької брами Станиславівської фортеці хочуть перетворити на "туристичний магніт"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.