Перед тим, як з’їсти яйце, зверніть увагу на колір жовтка: важливо знати

Ви коли-небудь замислювалися над тим, якого відтінку повинен бути жовток яєць, які ми вживаємо в їжу? Виявляється, це має велике значення!

Ділимося з вами важливою і корисною інформацією, перевірено сумлінними фермерами. Вони знають толк в якості!

155fb60604c4ca2e4e3291752ce87c20

Ще 100 років тому вчені з’ясували, що характерний колір жовтка визначається вмістом особливих речовин – картіноідів, що містяться в більшості рослин. Картіноіди є антиоксидантами, сприяють утворенню вітаміну A і покращують стан наших кісток. Отже, чим насиченіший колір жовтка, тим більше в ньому корисних для людини речовин.

Відтінок жовтка безпосередньо залежить від харчування курок. Якщо воно нерізноманітне і ґрунтується виключно на зерні, то жовток буде блідо-жовтим. Якщо ж їх дієта, крім зерна, включає в себе кукурудзу, рослини і жуків, то колір буде більш помаранчевим. У фермерів і великих фабрик навіть є спеціальна шкала з 15 відтінками жовто-помаранчевих кольорів, щоб визначати якість продукту.

Шкала для визначення якості яєць

В цілому краще вживати в їжу яйця з яскраво-помаранчевими жовтками, оскільки в них міститься максимальна кількість корисних для нашого організму речовин. Однак, знаючи про це, хитрі виробники стали додавати в них барвники. Причому синтетичні пігменти роблять жовток занадто помаранчевим, в той час як натуральні надають йому гармонійний колірний баланс і зберігають корисні властивості продукту.

Картинки по запросу жовтки яєць

Іноді бліді жовтки – це сезонне явище. Так, взимку їх колір стає менш насиченим через відносну бідність раціону курок. Але в більшості випадків блідість – показник низької якості і загальної виснаженості птахів. Яйця з такими жовтками не дадуть вам необхідної кількості корисних речовин.

Завжди перевіряйте склад на упаковці на предмет синтетичних барвників і купуйте яйця тільки у перевірених виробників або в хороших домашніх господарствах.

Читайте також  Свіже чи несвіже. Калушанка обурена придбаним у супермаркеті зіпсованим товаром. ФОТОФАКТ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.