Шахрайська схема: як аферисти продають новорічний відпочинок у Карпатах

Ажіотаж довкола придбання можливості зустріти новорічні свята у Карпатах породив шахрайські схеми – клієнтам пропонують відпочити в неіснуючих садибах та комплексах.

Багато хто віддає перевагу зустрічі Нового року в Карпатах – у затишних котеджах, на базах відпочинку.

images2212_a8a9b

Бронювання новорічних дат стартує вже з серпня, а у листопаді-грудні стає дедалі важче знайти хороший варіант. Власники закладів відпочинку, щоб перестрахуватись, беруть значні авансові платежі – 50-100%. Ажіотажем користуються і недобросовісні аферисти.

Минулого року до нас звернулось кілька компаній людей, пише у своєму блозі на Karpaty.ua Микола Семеген. Вони бронювали житло заздалегідь, а по приїзду в Карпати – 31 грудня – виявили, що заброньованого закладу не існує. Жертви аферистів бронювали житло на так званих дошках оголошень у мережі – зі значними знижками.

Цьогоріч історія повторюється. Вже зараз можна знайти підозрілі оголошення. Наприклад:

https://www.olx.ua/obyavlenie/sdaem-dom-lux-v-karpatah-s-basseynom-IDoc1xy.html#c9befdee3e

111

Насправді у пості використані фото шикарного шале в Швейцарських Альпах:http://www.louisejonesinteriors.com/a-chalet-in-switzerland/

Схема афери наступна – пан Степан (псевдогосподар LUX будинку) приймає в людей авансові платежі (гарантію бронювання) і в результаті пропадає, його номер телефону 095-786-66-59 стає недоступним.

“Таких прикладів можна знайти десятки. А цікавим є те, що цей варіант скинула нам одна з користувачів нашого сайту, яка до останнього вірила, що заклад існує, і її довелось довго переконувати в тому, що оголошення “фейкове”. Щоб не втрапити в халепу, радимо бронювати житло тільки на перевірених і офіційних сайтах!” – виступає із застереженням знавець відпочинку у Карпатах.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.