Прикарпатка три дні тримала вдома свою дворічну дитину із опіками

25-річна мешканка села Криворівня протягом трьох днів тримала вдома свою дитину із опіками, без належної медичної допомоги, поки її не знайшли працівники соцслужби.

2556fdc88f7c6752e5e949fcc1e24b63_735x418

У дворічної дівчинки виявили 12% опіків тіла. Як з’ясувалося, дитина впала з лежака на розжарену пічну плиту, матір не лікувала доньку сама й до лікарів не звернулася. Також жінка не доглядала і за другою донькою, якій 5 років, пише Фіртка з посиланням на Репортер.

Жінка вела аморальний спосіб життя, зовсім не доглядала за своїми дітьми, – каже Вікторія Білак, керівник апарату Верховинського районного суду. – Діти не голодували, але й харчувалися неналежно. Також жінка не купляла своїм дітям одяг і ліки”.

На судовому засіданні жінка визнала свою провину та пояснила, що неналежно утримувала дітей через важкий матеріальний стан.

Злочин кваліфікували за статтею 166 Кримінального кодексу України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, та статтею 164 – злісне ухилення від сплати аліментів, а також злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх або непрацездатних дітей, що перебувають на їх утриманні.

За словами Вікторії Білак, цю жінку вже позбавили статусу батьківського піклування.

Вона ухилялася від сплати аліментів, – говорить керівник апарату суду. – Зараз діти з мамою не живуть, їх влаштували у прийомну сім’ю у Долині”.

Вирок суду – два роки обмеження волі. Жінка на обліку у виправному центрі, там вона й відбуватиме своє покарання”, – додала Вікторія Білак.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: