Погоня у Кременчуці: 5 поліцейських машин заблокували озброєних грабіжників з Полтави

У Кременчуці для затримання двох озброєних грабіжників з Полтави задіяли 5 автомобілів патрульних та експертів-вибухотехніків.Кременчуцькі патрульні затримали осіб, які, за підозрою, скоїли озброєне пограбування у Полтаві, втекли до Кременчука, спровокували погоню та погрожували бойовою гранатою. Про це повідомила прес-служба патрульної поліції Кременчука

.gta-1

9 листопада, близько 12 ночі, полтавські патрульні передали орієнтування на автомобіль та осіб, які скоїли розбійний напад у Полтаві. В повідомленні йшлось про те, що 8 листопада, близько 10 вечора, троє осіб вдерлися до квартири та, погрожуючи предметом, схожим на зброю, заволоділи грошовими коштами.

Як повідомив відділ комунікацій ГУНП в Полтавській області, чоловіки пограбували 20-річного іноземця та його товаришів. За словами заявника, двоє невідомих в масках, погрожуючи пістолетом, зв’язали його та друзів, забрали гроші та зникли в невідомому напрямку.
gta-3
9 листопада, близько 5 ранку, на вулиці Вадима Пугачова у Кременчуці патрульні побачили автомобіль ВАЗ-21015, який був в орієнтуванні. Інспектори повідомили усім екіпажам, що переслідують автомобіль, на якому, імовірно пересуваються розбійники з Полтави.

На перехресті вулиць Гранітна та Лікаря О. Богаєвського патрульні, за допомогою 5 автомобілів, заблокували цей ВАЗ. На вимогу поліцейських, з пасажирської сторони вийшов чоловік, якого відразу затримали. Водій з авто не виходив і на команди інспекторів не реагував. Коли правоохоронці спробували його затримати, той витягнув гранату та погрожував її застосувати, якщо його не відпустять.
gta-4
gta-6
На місце події викликали слідчо-оперативну групу Кременчуцкого відділу поліції, швидку медичну допомогу, а також проінформували Управління СБУ в Полтавській області. Після переговорів чоловік віддав предмет, схожий на гранату, та здався.

За версією прес-служби поліції Полтавщини, пасажир вистрибнув з машини під час руху і почав тікати, однак його затримали. Вже потім патрульним вдалося заблокувати ВАЗ, водій якого зачинився зсередини та погрожував підірвати себе гранатою. Після тривалих перемовин із керівництвом поліції Кременчука, психологами та експертами-вибухотехніками чоловік здався.

Читайте також  На Прикарпатті правоохоронці вилучили близько двох тонн сурогатного алкоголю

Втікачем-пасажиром виявився 37-річний раніше судимий за вбивство кременчужанин, а водієм — 29-річний раніше не судимий чоловік, який тимчасово проживає у Кременчуці.

gta-5
gta-2
При поверхневій перевірці у затриманих знайшли та вилучили гроші, а з їхнього автомобіля — два пристрої для відстрілу гумовими кулями, набої та гранату Ф-1.

Зараз поліція веде слідство. За даним фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 4 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій) та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю). Чоловікам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
police-troyan
UPD 13:00: Перший заступник глави Національної поліції України — начальник кримінальної поліції Вадим Троян на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фотографії двох нападників. За його словами, чоловіків було двоє і той, що погрожував гранатою, є переселенцем з Донецька. Переговори з ним вели близько 1,5 години. Окрім грошей, зловмисники забрали у студентів-іноземців телефони. Коли ж тікали, одного з них забрали із собою та викинули по дорозі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.