НА ПРИКАРПАТТІ ВІДБУВАЮТЬСЯ МАСШТАБНІ НАВЧАННЯ ПІЛОТІВ: ТРЕНУЮТЬСЯ НА ВИНИЩУВАЧАХ З КРИМУ

На івано-франківському військовому аеродромі зібралися випускники Харківського національного університету військово-повітряних сил. Українські винищувачі, які вдалося забрати з Криму, – знову на варті України. На Прикарпатті тривають масштабні навчання молодих пілотів.

945087542c8b3229af9709de22386907

Свою майстерність вони відпрацьовують на винищувачах, які базувалися на аеродромі Бельбек. Росіяни повернули лише частину техніки: 30 літаків, навмисно пошкоджених.

На івано-франківському військовому аеродромі зібралися усі цьогорічні випускники Харківського національного університету військово-повітряних сил. У їхньому розпорядженні десяток навчально-бойових та бойових МіГів. Польоти тривають ось уже другий тиждень зранку до вечора. У молодих льотчиків максимальне навантаження.

Після цих навчань вони отримають 3-й клас кваліфікації. Тобто зможуть вести бій вдень за будь-якої погоди. Досвідчені колеги по-доброму їм заздрять: цьогорічний випуск Харківського вишу докорінно відрізняється від попередніх, адже ще під час навчання кожен з курсантів налітав майже 200 годин. Командир військової частини каже,  такого за часів незалежної України ще не було.  Майстерність відпрацьовують на літаках з аеродрому Бельбек, які залишилися в анексованому Росією Криму.

Підполковник Артем Шкільнюк, один з військових льотчиків, які переїхали на материкову Україну, розповідає, що після тривалих переговорів частину МіГів загарбники таки повернули. Однак побачивши свої винищувачі, що повернулися з полону, льотчики вжахнулися – ті, що були в робочому стані, росіяни зумисно пошкодили. Але їх таки відновили. А ще на аеродромі Бельбек стояли винищувачі, які використали свій ресурс та вже кілька років не піднімалися у небо.

Росіяни вирішили: це – брухт і також їх повернули. Як виявилося – помилилися. 5 МІГів без проблем вже реанімували на Львівському авіаремонтному заводі. Ще кілька – у черзі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.