В франківській лікарні відтепер можуть вирішити всі чоловічі проблеми

Урологічна допомога в Центральній міській клінічній лікарні надається з моменту існування медичної установи. В минулому на базі закладу також функціонував і кабінет лікаря уролога, андролога-сексопатолога.
В цьому році, за підтримки і сприяння головного лікаря міста Тараса Масляка, було відновлено роботу в напрямках урології, андрології та сексології.

images-2854

Дуже мало медичних закладів мають в своєму штаті спеціалістів андрологів-сексопатологів, хоча дана професія є дуже затребуваною. Власне, найскладніші випадки скеровують саме до ЦМКЛ.

Урологія – це галузь медицини, яка проводить діагностику захворювань органів сечовидільної системи, чоловічої статевої системи, захворювання наднирників та успішно справляється з лікуванням запальних процесів сечовидільних шляхів чоловічих та жіночих статевих органів, інфекційними захворюваннями, що передаються статевим шляхом, захворюваннями простати, чоловічим безпліддям, сексуальними розладами різного походження.

„Малорухливий спосіб життя, вплив стресів і погана екологія сприяють широкому розповсюдженню урологічних захворювань як у пацієнтів старшого, так і молодого віку. Широкого поширення набирає еректильна дисфункція, що є причиною запальних захворювань репродуктивної сфери або інфекцій, що передаються статевим шляхом. Часто у пацієнтів розвивається синдром тривожного очікування сексуальних невдач, що характеризується наявністю остраху неможливості здійснювати статевий акт або порушення здатності до його повноцінного завершення, що максимально виражені в обстановці інтимної близькості. При цьому знижується збудження, погіршується ерекція і статевий акт стає неможливим. Близько 50% чоловіків, що наважуються звернутися за допомогою до сексолога, називають саме такі причини”, – розповідає лікар уролог, андролог-сексопатолог ЦМКЛ Ярослав Лукашевський.

За його словами, стрес, нерегулярне статеве життя, зловживання алкоголем, зниження імунітету, гормональні порушення, недоліковані вогнища хронічної інфекції (гайморит, тонзиліт, карієс, холецистит та інші), інфекції сечових шляхів, неврологічна патологія, включаючи нейрогенне запалення, міофасціальний синдром, стрес керованої гіпоталамо-гіпофізарно-наднирникової системи, дисфункція та аномалії гормону кори наднирникових залоз можуть бути причиною хронічного тазового болю, інша назва – абактеріальний простатит або простатодинія.

Читайте також  Коронавірус атакує Франківщину: лікарні переповнені, люди лежать у коридорах

Ярослав Лукашевський пояснює, як розпізнати дане захворювання: „Постійний пекучий біль у статевому члені, пре-постеякуляційний біль, низьке лібідо, сексуальні та еректильна дисфункції, біль в ділянці тазу або промежини без ознак інфекції сечових шляхів, який триває більше трьох місяців, порушене сечовипускання, безпричинна перевтома, біль в суглобах тазу і м’язах поперекового відділу. Ці симптоми можуть посилюватися та зменшуватися”.

Однією з найпоширеніших проблем, яку вирішує лікар уролог-андролог, є чоловіче безпліддя. В структурі порушення репродуктивної функції подружньої пари, чоловіче безпліддя складає 40%, тому питання його діагностики та лікування вкрай важливі. Сперматогенез (процес утворення та дозрівання сперматозоїдів) відбувається протягом всього життя чоловіків. Розвиток сперматозоїдів триває 64 доби, а від 12 до 21 дня триває проходження сперматозоїда через додаток яєчка. Таким чином будь-які шкідливі чинники можуть відбиватися на показниках спермограми до трьох місяців та навіть більше.

Одним із нюансів роботи уролога, андролога-сексопатолога є те, що пацієнти, як правило, соромляться своїх захворювань або вважають, що вони самі повинні минути. Більшість урологічних хвороб практично непомітні для пацієнта на ранніх етапах захворювання. Першими проявами можуть бути частий сечопуск, в’яла ерекція, передчасне сім’явиверження, зниження статевого потягу. Вчасно поставлений діагноз допоможе призначити своєчасне лікування і запобігти виникненню можливих ускладнень.

„У консультативній поліклініці Центральної міської клінічної лікарні ми виявляємо складні захворювання завдяки найсучаснішим засобам діагностики. Тут проводять ехоурографію, повний спектр лабораторних досліджень, ДНК-діагностику, гематологічні, біохімічні, імунологічні, цитологічні (мікроскопічні) молекулярні аналізи, рентген-обстеження і комп’ютерну томографію із контрастуванням. Також в медичному закладі є можливість надати як амбулаторну допомогу, так і провести оперативне втручання”, – наголошує Ярослав Лукашевський.

Завдяки доброзичливому ставленню до пацієнта, діагностичним можливостям та сучасному оснащенню лікувально-реабілітаційного комплексу, медики мають змогу в найкоротші терміни справитися з недугами пацієнтів.

Читайте також  Міські лікарні закупили піратське програмне забезпечення за державні кошти

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.