Гаазький трибунал загнав Мордор у глухий кут

crimea

Важлива перемога! Гаазький трибунал визнав окупацію Криму військовим конфліктом між Україною та Російською Федерацією. Про це йдеться у щорічному звіті установи.

“Згідно з даними, що надійшли, ситуація на території Криму й Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною й Російською Федерацією”, – йдеться у звіті.

“Даний міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх Збройних сил для здобуття контролю над частинами території України без згоди уряду України”, – зазначається в документі.

На думку суду, встановлення факту правомірності початкової інтервенції, яка спричинила за собою окупацію, не потрібна. Таким чином, цей міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.

У документі також міститься інформацію про жахливі утиски кримських татар на півострові, насильницьке переміщення 179 заарештованих на територію Мордору, примусову мобілізацію на військову службу жителів тимчасово окупованого Криму.

Простіше кажучи, головний європейський суд визнав військову інтервенцію рашистів. Тепер брехня кремлівської верхівки про «волевиявлення населення Криму» нічого не варта і не буде сприйматися навіть серед тих європейців, які бажають скасувати санкції.

Варто згадати, що Раша не допускає на півострів представників незалежних організацій. Такі дії можуть викликати нічого іншого, як посилення санкцій. Тому Росія, рано чи пізно, буде змушена залишити Крим.

Впевненість у цьому висловив депутат Верховної Ради, дисидент Мустафа Джемілєв.

«Зазвичай, агресія закінчується у тій країні, яка здійснює цю агресію. Я думаю, ми обов’язково звільнимо Крим – не тільки Крим, але усі території, тимчасово окуповані Росією і тими формуваннями, які вона створює на сході нашої країни. Але питання про терміни залежить не тільки від самої України – ми, звичайно, докладатимемо усіх зусиль – але й від світової спільноти, від дій провідних країн. Розмови, які зараз точаться про те, що, мовляв, треба зняти санкції, тому що це завдає економічних збитків, висловлюють, на мою думку, дуже недалекоглядні країни і політики: якщо зараз не вжити рішучих заходів проти агресора, то розплата буде дуже великою і дорогою. Не тільки у фінансовому плані, а й стосовно людських життів. Ми розраховуємо на далекоглядних політиків», – сказав пан Джемілєв в інтерв’ю одному з джерел.

Читайте також  У Петербурзі напали на активіста, який вийшов на одиночний пікет з українським прапором

 За матеріалами: https://radio24.ua, http://www.radiosvoboda.org, http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: