Колишня зв’язкова ОУН-УПА з Франківщини відсвяткувала 90-річчя (ФОТО)

Днями свій 90-річний ювілей відсвяткувала колишня зв’язкова ОУН-УПА Параска Головінська-Приймак, із псевдо “Ялиця”. Жительку Надвірнянщини прийшли привітати представники влади, духовенство села та місцеві школярі.

0007417

Заступник голови виконавчого апарату Надвірнянської районної ради Василь Андрейчук вручив ювілярці грамоту від імені голови обласної ради – за багаторічну плідну громадську діяльність, патріотизм, особистий внесок у справу утвердження української держави та з нагоди 90-річчя від Дня народження.

0007445

 

Головінська-Приймак подякувала гостям за теплі привітання і наголосила, щоб ніколи не забували української мови, шанували і любили свою рідну землю та пам’ятали борців за вільну державу.

“Не для слави. Я любила Україну, будучи ще дитиною, – наголосила зв’язкова ОУН-УПА і додала, –

Кажуть люди, що зле буде – бо лихо сміється
А я кажу: – Добре буде, ще лихо минеться
А ми собі заспіваєм, щоб лихо проплило
Щоб батькові Тарасові було з нами мило”.

0007466

Довідка:

Параска Головінська-Приймак народилася 10 листопада 1926 року в селі Фитьків Надвірнянського району. З дитинства мріяла навчатися, багато читала, співала українських пісень разом із колективом “Союз Українок”. Коли Парасці було 10 років, померла мама і позбавлена материнської ласки дівчинка завчасно подорослішала. В 16 років під псевдо “Ялиця” разом із своєю подругою на псевдо “Смерека” вони стали зв’язковими ОУН-УПА.

0007430

Головінська-Приймак і досі є активним громадським діячем. Вона вчить молоде покоління шанувати і підтримувати народні звичаї, обряди, традиції, співати українських пісень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.