Сьогодні світ святкує Міжнародний чоловічий день

Сьогодні, 19 листопада, в Україні та інших країнах світу відзначають Міжнародний чоловічий день.

Міжнародний чоловічий день відзначається щорічно 19 листопада. Про це нагадує golos.ua.

6cd8f032bd5cfd76cc35dd38cb0afc24

Мета свята – визнання важливої ​​ролі представників сильної статі в сім’ї та суспільстві, а також привернення уваги суспільства до гендерної дискримінації і до проблеми нерівності статей.

Про те, що необхідна особлива дата для чоловіків, розмови йшли довгий час. У 1960-х роках пропонували взяти за основу 23 лютого. Однак такі спроби не знайшли широкої підтримки у світової громадськості. Активна діяльність професора Оастера, який керував Центром чоловічих досліджень при Університеті міста Міссурі-Канзас, зрушила справу з мертвої точки. У лютому 1990 року в США пройшли перші урочисті заходи. Традицію святкування перейняла Мальта. Завдяки Мальтійській асоціації за права чоловіків вона тривала до 2009 року, після чого святкування перенесли на листопад, слідом за іншими державами.

1416400666_81a29188755d

Вперше 19 листопада Міжнародний чоловічий день відсвяткували в Тринідад і Тобаго в 1999 році. Ініціатором проведення урочистостей став доктор Джероме Тілуксінгх з університету Вест-Індії. Датою свята він вибрав день народження свого батька. Він на власному прикладі підтвердив вдячність і особисту повагу авторитету батька в сім’ї та суспільстві.

Заходи на честь Міжнародного чоловічого дня відрізняються за формою і змістом у різних країнах.

615769

Кожна держава сама визначає масштабність і спрямованість свята. У багатьох країнах проходять семінари, круглі столи, мирні демонстрації. На радіо і телебаченні виходять тематичні програми.

Як святкуватиме Україна – вирішувати вам!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.