В Ужгороді чиновники вигадали схему, як дерибанити землю під виглядом виділення ділянок АТОвцям

Наразі кожен чиновник мерії і депутати ходять під прицілом, їх перевіряє прокуратура. В Ужгороді чиновники масово роздають ласі шматки землі у центрі міста, оформлюючи їх на ветеранів АТО. Як з’ясувалося, схема дуже проста, йдеться у сюжеті програми “Гроші”.

zemelna-dilyanka

“Для АТОвців у мораторії виняток – це, напевно, найулюбленіша схема, як можна виділити землю… і якщо ми переглянемо список – там реальних АТОвців, напевно, відсотків 20”, – зазначив депутат Ужгородської міськради Роман Богуславський. Натомість АТОвців просто використовують, аби обійти мораторій на роздачу землі за “символічну компенсацію”.

“Цим хлопцям – АТОвцям – заплатили по 500 доларів за цю оборудку. Ця земля була перепродана іншому власнику уже за 120 тисяч доларів”, – розповів громадський активіст Євген Рахімов.

А от звичайні вояки, яким і притулитися немає де, свій клаптик землі не можуть вирвати навіть зубами. За словами військовослужбовця, учасника АТО Василя, місцеві органи посилаються на те, що земельних ділянок немає, вони не видавалися і, судячи з усього, вже видаватись не будуть. Своєю чергою місцеві активісти, яких на сесії не пускають, запевняють, що у раді справжній грошовий конвеєр, і йдеться про чималі суми.

“П’ятдесят тисяч доларів – це сума, яка виділяється на те, щоб купити голоси депутатів, які натиснуть кнопку за те, щоб ця земля виділилася. На депутата, залежно від того, що вирішується на сесії, максимум, що я знаю щодо цієї каденції – це до 5 тисяч доларів виділялося на депутата для вирішення всіх земельних питань”, – зауважив громадський активіст Євген Рахімов.

Однак, як виявилося, про такий нечесний заробіток знають й у мерії. “Проблема, мабуть, існує. Бо ні для кого не секрет, що деякі чиновники, представники правоохоронних органів за день-два-три перебування в зоні АТО так само отримують статус учасника. Посвідчення однакове як для тих, хто був на фронті, так і для тих, хто там, чесно кажучи, і не був, і ми намагаємось себе відмежувати від того, щоб саме ми визначали – хто ж справжній, а хто – несправжній”, – додав перший заступник голови Ужгорода Іштван Цап.

Читайте також  Вважав своєю нареченою: німець порізав 30-річну українку

Наразі прокуратура відкрила кримінальне провадження, також до контролю за видачею землі долучили громадськість. Нагадаємо, раніше на Тернопільщині бійці АТО взяли в облогу Мельнице-Подільську селищну раду. Майже тиждень демобілізовані вояки не впускали на роботу депутатів та чиновників через тривалу тяганину з розподілом земельних ділянок.

Також кілька сотень ветеранів АТО пікетували виконком в Івано-Франківську. Чоловіки кажуть – міська влада за два роки жодному з них не виділила ані земельної ділянки, ані квартири, не займається питаннями лікування, реабілітації та працевлаштування бійців.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.