Кулі замість слів: скандальний голова Миколаївської ОДА довніс у декларацію арсенал

Скандально відомий переможець конкурсу на посаду голови Миколаївської ОДА, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Савченко задекларував два пістолети та три мисливських карабіни. Інформація про це міститься в уточненій електронній декларації Савченка за 2015 рік, поданій 4 листопада. У попередній версії, датованій 28-м жовтням, відомості про зброю були відсутні, повідомляє проект «Народне НАЗК».

71_main_ukr

Згідно декларації, Савченко володіє пістолетами SigSauer Р226 і АПС, а також мисливськими карабінами АКМС-МФ, ОП СКС і СВД.

SigSauer Р226 – німецько-швейцарський пістолет, що розроблявся для збройних сил США. З кінця 80-х років минулого століття така зброя закуповується для озброєння берегової охорони, ФБР, срецпідрозділу «Морські котики» та місцевих департаментів поліції.

АПС – автоматичний пістолет Стєчкіна. Стояв на озброєнні радянської армії в 1951-1958 роках. Від звичайних пістолетів відрізняється можливістю ведення вогню чергами і «розширеним» магазином на 20 набоїв. В Україні АПС і досі стоїть на озброєнні деяких спецпідрозділів МВС і використовується у якості нагородної зброї.

АКМС-МФ – мисливський карабін на базі автомата Калашникова. Від армійського варіанту відрізняється відсутністю можливості ведення вогню чергами. СВД – снайперська гвинтівка Драгунова. Стоїть на озброєнні понад півтора десятка країн світу. На ринкові цивільної зброї доступні мисливські версії даної гвинтівки. ОП СКС – мисливська зброя на базі самозарядного карабіну Симонова, що стояв на озброєнні радянської армії на початку 50-х років минулого століття.

Також Олексій Савченко задекларував 5 дорогих годинників фірм Rolex, Cartier та Franck Muller. На його банківських рахунках зберігається понад 50 млн гривень та близько 8,5 млн доларів. Ще 3,6 млн доларів та 1 млн євро нардеп зберігає готівкою.

Нагадаємо, Савченко «прославився» після своєї участі у конкурсі на посаду голови Миколаївської ОДА, під час якого склав тест із 40 питань всього за 6 хвилин і зробив десятки помилок у письмовій презентації.

Читайте також  Зеленський відмовився оприлюднити декларацію за 2018 рік

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.