В Україні спростили сертифікацію авто, що імпортуються зі США та Азії

Міністерство інфраструктури спростило сертифікацію автомобілів, які імпортуються не з країн Європейського Союзу.

Про це повідомив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook.

612017_20161125171320

 

Він зазначив, що тепер автомобілі з Америки і Азії не потрібно сертифікувати за стандартами Європейського Союзу. Наказ також дає можливість ввозити авто зі США, не змінюючи їхні скло і ремені безпеки, потрібно буде лише виправити світильники авто.

Нагадаємо, закон про зниження акцизів на вживані авто набув чинності 1 серпня. Ставки акцизного збору на вживані авто знизилися в 2-28 разів залежно від виду транспортного засобу і потужності його двигуна.

Як пише Autogeek, відтепер електромобілі, які імпортуються в Україну з країн, що не що входять до ЄС, отримати сертифікат буде простіше. Для них буде дійсна як сертифікація Євросоюзу, так і тих країн, де вони були вироблені.

Міністерство інфраструктури України опублікувало наказ, згідно з яким органи сертифікації (їх в Україні сьогодні 7) зможуть брати до уваги альтернативні технічні приписи для транспортних засобів, вироблених в країнах, які не є членами ЄС.

Назаренко пояснив, що йдеться не тільки про електромобілі, а й про всі серійні авто.

Опублікований наказ не зобов’язує органи сертифікації (ОС) керуватися неЄСівськими нормами сертифікації, а дає їм право це робити. Раніше, наприклад, це було заборонено. В Україні 7 ОС. І саме до того, хто почне застосовувати альтернативні технічні приписи, і підуть клієнти. Головне, що таке право ОС отримали.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.