У Мін юсті запропонували впустити до України мігрантів в обмін на безвіз

За словами Петухова, Україні треба стати потрібною ЄС. Заступник Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов придумав, як отримати безвіз з ЄС. Про це він написав у своєму Facebook.

385383417

За його словами, наразі багато людей ображені на ЄС через те, що відкладене рішення по безвізу для України. “Звісно, ми маємо повне право почуватися ошуканими, адже стали заручниками міграційної кризи і фактору виборів, які насуваються наступного року у основних країнах ЄС (Німеччина, Франція, Нідерланди). Однак, як на мене, замість того, щоб ображатися, треба шукати, яким чином стати їм необхідними і потрібними.

Наприклад, я вже бачу потребу ЄС у тісній співпраці з Україною в розслідуванні міжнародних та транскордонних злочинів”, – стверджує заступник міністра. Зокрема, за словами Петухова, Україна могла б підписати угоду з Європолом.  Також заступник міністра вважає, що Україна могла б запропонувати ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. “Думаю наша країна могла би повність взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів. Що скажете?

Це могло би стати важливим проявом солідарності з Європою у вирішенні спільної проблеми. Звісно, ми потребували би додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їх утримання в ЄС”, – заявив він.

Нагадаємо, в АП заявили, що надання безвізу вже не залежить від України. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв під час брифінгу у Києві. Він також зазначив, що вперше Євросоюз не висловив до України жодного зауваження.

Навпаки, тепер Україна ставила питання про виконання зобов’язань. Крім того, Єлісєєв наголосив, що Україна у Брюсселі отримала чіткі запевнення щодо наступного траншу розміром 600 млн євро. 21-24 листопада у Брюсселі відбувся саміт Україна-Євросоюз, на який українські політики покладали великі надії у питанні отримання конкретної дати рішення щодо безвізового режиму для українців. Україна наразі виконала усі вимоги Плану дій щодо лібералізації візового режиму – принаймні це засвідчили Єврокомісія та посли ЄС. Проте процедура почала пробуксовувати перед двома останніми інстанціями, які мають погодити рішення. Це Європарламент та Рада ЄС

Читайте також  Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі Європою

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.