Тиждень роботи франківських патрульних: голі та нетверезі водії, «злачні» місця і наркотики

За минулий тиждень в Івано-Франківську патрульні поліцейські опрацювали 1227 викликів.

Про це під час сьогоднішньої оперативної наради у міськвиконкомі повідомив заступник начальника патрульної поліції Івано-Франківська Олег Сердюк.

policiya_1_2

«Спостерігається збільшення кількості викликів. Це пов’язано з ускладенням погодних умов, а також зростанням рівня довіри громадян до поліції. Часто дзвонять і не по наших питаннях, але намагаємося реагувати на всі виклики», – розповів Сердюк.

За останній тиждень спостерігається також тенденція до зменшення кількості зафіксованих фактів керування автомобілями у стані алкогольного сп’яніння. Всього впродовж тижня франківські поліціянти затримали 14 нетверезих водіїв, що на 10% менше, ніж минулого.

«Скоро статистика «покращиться». Підуть свята – від Романа і до Йордана», – відреагував міський голова Руслан Марцінків.

Розповів Олег Сердюк також про резонансний випадок, який трапився на вулиці Княгинин, де чоловік споїв алкоголем неповнолітніх дівчат та ледь не згвалтував. Повідомив і про затримання патрульними ще одного голого водія, який «вистрибнув» із сауни. Олег Сердюк зазначив, що такі порушенння громадського порядку є типовими. Так нещодавно поліцейські після тривалої погоні затримали нетверезого водія. Він розповів, що відпочивав у сауні з друзями й тому сіли в автомобіль без одягу. Хлопець не мав посвідчення водія, але мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Згодом алкотестер підтвердив, що рівень алкоголю у крові водія майже у 5 разів перевищує допустиму норму.

Також поліціянт зазначив, що патрульні опрацьовують всі «злачні» місця у Франківську.

«Біля «Зосиної Волі» крутитесь?», – поцікавився міський голова.

Олег Сердюк відповів, що там працюють екіпажі. Також він зауважив, що за минулий тиждень у місті зафіксовано низку фактів по виявленню наркотичних речовин.

«Так в салоні автомобіля «BMW» знаходилися три згортки фольги з порошкоподібною речовиною, схожою на амфетамін. Під кермом автомобіля лежав один пакетик з речовиною схожою на канабіс, а під сидінням – ще один. Також було вилучено предмет, схожий на пістолет», – розповів Сердюк.

Читайте також  П’яний водій доводив поліцейським, що він пішохід. ВІДЕО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.