Проектанти-комунальники “напартачили” з каналізацією на Кармелюка. Роботи по облаштуванню дорожнього покриття зупинені (фото)

Кореспондент розповідає ситуацію, що склалася на ремонті дороги по вулиці Кармелюка в Івано-Франківську.Роботи по ремонту вулиці Кармелюка призупинені з двох причин – погодні умови та невизначеність з роботами, чи то проблемами, які склалися з обаштуванням каналізації.

wbylrwdthow

Богдан Бутницький, представник буковелівської фірми ПБС, розповідає:

Ця проблема виникла ще минулого тижня. Роботи по каналізації були виконані згідно проекту комунальників, але цей проект призвів до того, що каналізація вийшла майже на рівень дороги. Тобто, якщо по основі і потім по асфальту піде каток, то він зруйнує колектор… Комунальники перевірили – все зроблено згідно їх проекту. Треба приймати термінове рішення. Простого рішення, до речі немає. Щоб дорога не проламала колектор, треба щонайменше підсилити її шаром міцного бетону, тобто дорогу треба підняти. Але тоді верхній шар асфальту буде вищим за подвір’я людей, які мешкають тут на вулиці Кармелюка… До цього привели огріхи при складанні проекту. З минулого тижня ми чекаємо рішення комунальників. Рішення на цей час немає“.

Ще однією проблемо є те, що випав сніг. Його хоч і мало, але технологічно він шкодитиме якості дорожньої основи. Дорожники кажуть, що згідно прогнозів очікують потепління в найближчі дні. І тоді зможуть за добу-дві вкласти бетонну дорожню основу та шар асфальту, як це було зроблено в ніч з суботи на неділю на вул. Ленкавського. Але це лише в тому випадку, якщо комунальники не затримають з питанням влаштування каналізації…

rdmdnupvvg8

lkrwaqle9si

7l3sqmrk4oa

7ic0xzbxk3o

0vjexudmu4o

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.