Росія не платить бойовикам Донбасу і вони масово дезертирують, – ІС

Бойовикам “ДНР” та “ЛНР” почали часто не виплачувати гроші, через що багато терористів дезертирують. Це призвело до того, що бойовики знищують своїх же поплічників, аби ті не тікали.Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп та керівник “Інформаційного спротиву” Дмитро Тимчук.

754792

“У зв’язку зі зниженням рівня фінансової “підтримки” з РФ, різко почастішали випадки неповної виплати або невиплати грошового забезпечення “військовослужбовцям” “1-го АК ДНР” і “2-го АК ЛНР”, – мовиться у повідомленні.

За даними Тимчука, російське окупаційне командування вигадує різні відмовки, згідно з якими грошове забезпечення військовослужбовцям затримується, виплачується лише частково або не виплачується взагалі.

Одним з найпоширеніших способів обґрунтувати лише часткову виплату зарплат стало звинувачення всього особового складу окремих підрозділів в зловживанні спиртними напоями (в “1-м АК ДНР” з початку листопада ц.р. з таким формулюванням зафіксована часткова виплата зарплат в 12 підрозділах, укомплектованих місцевими бойовиками і російськими найманцями). Ця практика в підсумку призводить до масового дезертирства в з’єднаннях російсько-терористичних військ,
– повідомив Тимчук.

Він наводить приклад, як у “9-му окремому штурмовому мотострілковому полку морської піхоти” в Новоазовську “1 АК ДНР” бойовики мінометної батареї дезертирували з бойових позицій і, хаотично відстрілюючись від переслідування, вбили Тісакова П.А., який втікав з ними, та поранили ще двох товаришів по службі.

У розвідувальному підрозділі цього ж полку четверо “військовослужбовців” самовільно залишили бойові позиції і зі зброєю в руках дезертирували, але змушені були здатися після того, як були блоковані на околиці Новоазовська “комендантським взводом” бойовиків. У “2-му мотострілковому батальйоні” “9-го полку” військовослужбовці Барбишев А.М. і Бурий В.А., дезертирувавши з бойових позицій, викрали в Новоазовську цивільний автомобіль і мали намір проїхати на ньому через блокпост, але на виїзді з міста були затримані. Під час їх затримання один з дезертирів загинув, другий був важко поранений,
– мовиться у повідомленні.

Читайте також  Будь-яка присутність миротворців ООН буде важлива для припинення вогню на Донбасі – Єльченко

Тимчук зазначає, що намагаючись приховати інформацію про такі події, командування бойовиків заявляє про систематичні обстріли своїх позицій і населених пунктів зі сторони ЗСУ, “списуючи” під них власних знищених і поранених дезертирів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.