Тука розповів про підготовку на Донбасі проукраїнського повстання

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає, що частина бойовиків, яка має українське громадянство, зараз перебуває у вкрай складному моральному стані і вже готова скласти зброю.

Про це Георгій Тука розповів в інтерв’ю “Апострофу”. “Якщо брати бойовиків з кількості громадян України, то настрій паскудний. Багато хто готовий скласти зброю”, – сказав заступник міністра.

1476358107-4063-shtaynmayer-priznal-chto-poka-vyiboryi-na-donbasse-nevozmojnyi

Також Георгій Тука зазначив, що після завершення конфлікту на Донбасі в Україні буде відбуватися складний процес демілітаризації та притягнення до відповідальності бойовиків, які були причетні до вбивств військовослужбовців Збройних сил України та мирних жителів.

Крім того, за словами Туки, на сьогодні серед бойовиків “Д/ЛНР” місцевих залишилося 30%, все решта – це “ихтамнеты”. “І це серйозна проблема, тому що була в мене така інформація, що в принципі навіть на сьогоднішній день теоретично є можливість зсередини підняти там повстання.

Але є величезна ймовірність того, що це повстання буде втоплене в крові усім цим мотлохом, яке прибуло ззовні. І є великі сумніви в тому, що нам вдасться підтримати це повстання зі свого боку”, – розповів політик.

Також він заявив, що зустрічався з представниками двох таких територій, які хотіли підняти повстання, й направив їх у відповідні структури. Раніше Тука заявляв, що Росія поверне “ДНР” та “ЛНР”, проте за окупований Крим буде триматися до останього.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.