В інтересах Євросоюзу надати Україні безвізовий режим якомога швидше!

7df6474ee993e903f64cadd4e6008b89

Візова лібералізація для України та Грузії гальмується у зв’язку з тим, що ЄС ще не узгодив механізм призупинення безвізового режиму з третіми країнами. Також його блокують окремі країни, зокрема Франція, котра начебто хоче відкласти надання українцям можливість безперешкодного в’їзду на територію Шенгенської зони до закінчення виборів у своїй країні.

ЄС виконує інші свої зобов’язання і суттєво допомагає Україні. Тому єврочиновники мусять створити запобіжник, аби втішити свого виборця, вберегти його від страху, котрий він відчуває, уявляючи собі, що кожен подорожній із нешенгенських країн може стати потенційним нелегальним мігрантом.

Надання безвізу допоможе й самому Євросоюзу

В ЄС розуміють, що надання безвізу Україні та Грузії якнайшвидше, навпаки, стане каталізатором для ухвалення процедури та механізму призупинення. Змусить єврочиновників стати зговірливішими та швидше шукати шлях до порозуміння.

В іншім випадку, чергове затягування грає на руку Кремлю, як би не хотілося до цього апелювати. Там не лише зловтішаються, але й придумують нові дурниці, котрі підконтрольні маріонетки та «корисні ідіоти» радо втілюватимуть, аби загальмувати процес скасування віз для України. Та й поглибити кризу з мігрантами, посиливши бомбардування в Сирії, Путіну не так вже й складно.

Можливо, уже в лютому, до третьої річниці закінчення Революції гідності Європейський союз врешті виконає свою обіцянку. Немає куди відкладати.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org, http://tyzhden.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: