Закарпатські «пересічники» висунули ультиматум центральній владі

Закарпатські активісти, які володіють автомобілями з іноземною реєстрацією зібрали колег з інших регіонів, щоби скоординувати зусилля і змусити владу піти на поступки. За результатом зустрічі активісти записали відеозвернення до української влади, яке розмістили на каналі YouTube у суботу, 3 грудня. Ініціатива скликання зборів і саме відео належить закарпатським ініціаторам незаконного блокування доріг та інших акцій. На відео лунають вимоги і недвозначні погрози українській владі.

1411605

«Ми вимагаємо від влади, щоб вона нас почула. Вимагаємо цього негайно. Вирішення питання має бутим конструктивним, для того щоб ми його побачили зареєстрованим у Верховній Раді і мати позитивне рішення до Нового року», – заявив один з ініціаторів зібрання.

Після того він дав можливість висловитися представникам інших регіонів, які приїхали на зустріч «пересічників». «Я хочу дати слово кожному представнику з області висловити свою позицію і те, що вони будуть підтримувати рухи, яки ми плануємо у разі відмови від наших вимог… ми будемо робити достатньо жосткі і категоричні дії, які відобразяться на економічному стані всієї України», – повідомив активіст.

Як видно з відео, на зборах окрім Закарпаття були представники з Чернівців, Хмельницького, Львова, Волинської області, Вінниці, Сум, Херсона та Одеси. Найгостріше з усіх висловилися представники Чернівецької, Волинської та Хмельницької областей, які у відкритій формі недвозначно натякнули на акції непокори.

«Шановна владо, якщо ви нас не почуєте, то ми обіцяємо вам ще гірше життя ніж у вас є зараз і скоро ви будете нас просити, щоби ми вас лишили в спокої», – заявив представник Чернівців.

«…ми не будемо просити, ми будемо жорстко вимагати змін, того, що хочуть люди, всі українці. Я хочу передати депутатам, що, як казав наш земляк Андрій Кузьменко, коли ви нас не послухаєте, то ми посадимо вас на банановий ящик в «Таврію» і будемо возити по усіх дорогах України, бо ящик банановий у нас вже є», – застерегли активісти з Хмельницького.

Читайте також  “Прошу, не оминайте.. Я блaгaю вaс люди, врятуйте сина..”: велике гoрe в рoдинi нaшoї колеги Алли Мазур… Нeвжe вaжкo пoдiлитиcя?

«Ми, активісти Волині – представляємо свою громаду і говоримо вам таке… що ми будемо йти до кінця, будемо вас заставляти робити, якщо ви самі не можете робити і закликаємо вас щоб ви робили все на благо народу, а не для себе», – повідомив «пересічник» з Волині.

Львівський активіст заявив, що його громада обійшла «усі можливі і не можливі інстанції, і перепробувала всі правові методи». За його словами, активісти це роблять бо хочуть жити так добре, як живуть в Європі.

Автомобіліст з Одеси зазначив, що одесити – люди душевні, люблять займатися бізнесом, але хвиля докотилася і до них. «Коли прийде пора, ми встанемо разом з побратимами з інших регіонів і, повірте – вам мало не покажеться», – сказав він.

Долучився до акції також представник громадського руху «Автоєвросила» у Херсоні. Він сказав, що ситуація у його регіоні не така складна, як на Західній Україні, але у них є достатня кількість автомобілістів щоби приєднатися до руху.

Також один з ініціаторів зборів повідомив, що у відеозверненні всі висловлювалися від себе, щиро й без сценарія, і закликав усіх небайдужих приєднуватися до новоствореного руху. Він запевнив, що громада збільшується і бореться вже не тільки за питання автомобілістів а за те щоби влада дослухалася до людей.

У підсумку активісти запевнили, що ці збори перші, але далеко не останні і побажали владі, щоби таких зборів у активістів було чим менше.

Нагадаємо, 17 листопада на КПП «Ужгород» скасували спрощений перетин кордону для автомобілів з іноземними номерами. На знак протесту 1 грудня власники авто з іноземною реєстрацією заблокували КПП «Ужгород». Для того щоби заспокоїти «пересічників» прикордонники застосували силу.

Читайте також  Путін не зупиниться на першій хвилі мобілізації: Зеленський звернувся до корінних народів Росії (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.