Розслідування: як молодих прикарпаток затягують до індустрії порно

Бути моделлю – тепер не тільки мрія багатьох дівчат, а й постійно відкрита вакансія.

А бути з моделлю – питання лише грошей і наявності інтернету. Серед тисяч пропозицій працевлаштування­­ на сайтах є й оголошення про набір «дівчат модельної зовнішності на роботу з гнучким графіком та заробітною платою від 500 доларів». Про нюанси підпільної роботи вебкам-моделі дізнавався журналіст Галицького кореспондента.

5atg

Нещодавно в Івано-Франківську було затримано «підприємливу» львів’янку, яка допомагала дівчатам непогано заробити на розмовах у чаті з іноземцями. Працівники поліції викрили і припинили незаконну діяльність жительки Львова, яка організувала у Франківську домашній порнобізнес. Затримана незаконно виготовляла, збувала й розповсюджувала відеопродукцію порнографічного характеру в інтернеті.

В Івано-Франківську дівчина працювала з травня цього року. Бізнесвумен вигадала цілий план – винайняла дві квартири та облаштувала кімнати комп’ютерною технікою (веб-камерами, ноутбуками, інтернет-зв’язком) і отримала можливість розповсюджувати порнографію в мережі, транслюючи відео через спеціалізовані інтернет-ресурси. У результаті і саму затійницю, і чотирьох її «моделей» затримали, наразі заробляти в чаті дівчата зможуть хіба що під домашнім арештом.

І поговорити

Робота вебкам-моделі полягає у тому, щоб спілкуватися з іноземцями у чаті з відео і робити це якомога довше. Адже кожна хвилина такої розмови оплачується чоловіком, який прагне спілкування. Аби дізнатися, чи обмежується все лише милою розмовою і скільки коштує година жіночої уваги, вирішуємо пройти співбесіду на вакансію «веб-модель».

Довго шукати не доводиться: інтернет переповнений пропозиціями, більше того – у соцмережах агенти самі шукають дівчат, аби сформувати «теплу базу». Шукають фотогенічних, юних, симпатичних, перевага надається студенткам. Отримавши за тиждень чотири пропозиції, обираємо собі майбутнє «місце роботи».

Пропозиція виглядає дуже просто: «Привіт) Пропоную роботу) Чи не цікава тобі робота з заробітною платою 500 доларів? Працювати потрібно веб-моделлю)) Завдання моделі полягає в тому, щоб побудувати діалог з відвідувачами».

Якщо вдається зацікавити претендентку, починають більш детально розповідати про умови високооплачуваної роботи. Суть полягає у спілкуванні з американцями і австралійцями по веб-камері в офісі на сайті знайомств. Теми для спілкування бувають різні. Сайт для дорослих, про що спілкуватись – ви обираєте самі. Ніяких обмежень у роботі немає, в основному флірт (без інтиму).

Головним пріоритетом такої роботи називають конфіденційність. Мовляв, там сидять люди, які не можуть познайомитись, тому й шукають спілкування в інтернеті .

Як і пасує, при обговоренні роботи пояснили, який у них графік, розповіли про зміни та нарахування зарплати, яку можна отримати як готівкою, так і на кредитну картку. Про саму зарплату чомусь говорити не захотіли. Сказали лише, що нараховується вона двічі на місяць, 25-го та 10-го числа і залежить виключно від старань моделі.

Читайте також  Дві прикарпатки потрапили до переліку найуспішніших українок

Працюють моделі позмінно. Ранкова зміна триває з 7 до 13 год., вечірня – з 15 до 22 год. і нічна – з 22 до 5-6 год. ранку. Зміну можна змістити на годину-дві для зручності, графік ти собі складаєш включно за власним бажанням. Та обов’язково мусиш відпрацювати 20 робочих днів на місяць.

Надіслали навіть відео – приклад розмови з клієнтом: дівчина на відео справді просто веде переписку, посміхаючись в камеру. Всі свої зусилля вона спрямувала на те, щоб заворожити чоловіка по той бік екрана, але нічого надто особистого у її діях не видно.

Якщо не хочете працювати у спеціально облаштованому офісі, а вільніше почуваєтеся у власному помешканні, то можна працювати і вдома, але попередньо необхідно пройти співбесіду.

Залишаємо свій номер телефону і чекаємо дзвінка, готуючись до зустрічі з майбутнім шефом. Зустріч назначає молодий чоловік, і, як не дивно, не в офісі, а у затишному ресторані в середмісті. На запитання, де розміщений офіс, він під час телефонної розмови не відповідає – каже лише, що у центрі міста. Згодом стає зрозуміло, що офісу в організації просто немає. Вони працюють у багатьох містах України: Львів, Одеса, Київ, Чернівці,  Дніпро, Вінниця, Харків, Запоріжжя, Миколаїв та ще багато інших. До Івано-Франківська приїхали у пошуку нових облич, і відкриватимуть офіс, коли буде достатньо охочих працювати.

krasunya

Співбесіда

Ввічливий і дуже приємний чоловік відрекомендовує себе, допомагає сісти, пропонує каву-чай. Одразу ж переходить до суті, починає співбесіду з трьох основних запитань. Чи володієте ви англійською мовою на належному рівні? Як у вас із особистим життям (бо не кожен чоловік підтримає таку кар’єру своєї половинки)? Чи є у вас комплекси?

На здивований погляд відповідає миттєво: робота таки передбачає роздягання перед камерою, що, звісно, залежить лише від вашого бажання заробити та «апетитів» співрозмовника. Заспокоює тим, що безліч дівчат заробляють непогані гроші, ще жодного разу не оголившись перед камерою.

У них, однак, є свої методи. Дівчина зі Львова, наприклад, вражає чоловіків сценічними здібностями, бо навчається на акторку і вміє «показати чоловікові будь-які почуття, хоча насправді сидить і почісує ногу». До слова, знайти за даними, що були вказані на зустрічі, цю дівчину не вдалося, тож не можна стверджувати, що вона взагалі існує.

Для перевірки називаємо вигадане прізвище та ім’я доброї подруги, яка начебто працює у цій сфері не один рік. Як виявляється, вигадане ім’я чоловікові знайоме, хоча він стверджувати нічого не береться. А ось імена дівчат, які сьогодні завітали на співбесіду, називає радо – серед них є навіть знайомі.

Читайте також  Ще одна 19-річна українка продає цноту за кругленьку суму (фото дівчини)

Як виглядає сам робочий процес, чоловік розповідає спокійно: дівчата спілкуються з гостями сайту в загальному безкоштовному чаті. Там чоловік може обрати собі серед інших кращу співрозмовницю і перейти з нею до приватного, платного, чату (нічого не нагадує?).

Вже у платному чаті градус підвищується – дівчина веде переписку з хлопцем з чіткою метою звабити його. Ви можете розмовляти про мистецтво, погоду, родину, але чоловіки бувають дуже різні, відповідно, хочуть також різного.

Деякі моделі використовують у спілкуванні сексуальні іграшки, деякі не бояться роздягнутися і показати себе в усій красі, інші – не роблять абсолютно нічого, але все одно притягують до себе чоловіків, використовуючи лише природний магнетизм та вміння підтримати розмову. Ви мусите знати, чого хоче чоловік, і виконувати його бажання – так отримуєте немалі суми.

Про те, скільки конкретно можна заробити, дізнатися не вдалося. Почули лише захмарні суми в кілька тисяч доларів. Всі дані про зароблені тобою гроші є на сайті, з цієї суми, звісно, ти отримаєш лише певний відсоток. Заробивши до 500 доларів, отримаєш 40%, від 500 до 1000 – 45%, якщо вдається заробити більше тисячі – отримуєш половину, і так далі. Відповідно, якщо працювати наполегливо, можна отримати і 100% від зароблених на спілкуванні коштів. Та що заради цього потрібно робити на камеру, залежить лише від амбіцій самої моделі.

Говорилося на співбесіді і про мотивацію дівчат. Деякі йдуть на цю роботу, щоб оплатити навчання чи просто звести кінці з кінцями, а деяким навіть подобається таке спілкування. Бувають і такі, що прийшли з чіткою метою вкласти гроші у себе і продовжити зваблювати чоловіків вже у реальному житті. Одна з моделей на зароблені кошти зробила кілька пластичних операцій і в більш привабливому образі вирішила, що тепер працювати потреби немає.

Для того, щоб потрапити в офіс, якого ще нема, потрібно надати адміністраторам свої персональні дані: перші сторінки паспорта, краще закордонного (аби не переклеювали фото, організація працює лише з повнолітніми), та власне фото з документом, що засвідчує особу, в руках. На сайті твого імені ніхто не дізнається. Можеш стати Аллою з Києва чи Анастасією з Одеси – як душа забажає.

Сам офіс являє собою затишну квартиру, обладнану для комфорту дівчат – три або чотири кімнати, в кожній з них по одній людині. За розмовами ніхто не спостерігає, тобі виділяють окремий простір, для того щоб ти могла розслабитися і нічого не соромитися. В офісі, крім дивана, що слугує робочою зоною, мусить бути також ноутбук, вебкамера та інтернет. Є також загальна кухня, на якій дівчата можуть зустрітися на перерві, поговорити, покурити та перекусити.

Читайте також  Четверо прикарпаток увійшли до рейтингу “Топ-100 успішних жінок України”

І ще одна з обов’язкових вимог – до офісу нікого не приводити, і де саме ти працюєш, нікому не розповідати. У хлопця, який чекатиме кохану з робочої зміни під будинком, можуть виникнути деякі проблеми, каже роботодавець. Де базується головний український офіс, розповідати він не хотів, сказав лише, що вони працюють по всій країні і лише в столиці таких, як він, є добрий десяток.

На випадок, якщо дівчина хоче показувати всю свою красу анонімно, її заспокоюють тим, що користувачі з України та Росії повністю блокуються і доступу до сайту не мають. Правда, ніхто не застрахований від того, що співрозмовник може записати на відео вашу розмову. Тому якщо відео з вашою участю таки потрапить у всесвітню павутину, ніхто зарадити не зможе.

І можуть не тільки записати розмову. На співбесіді чоловік зазначив, що у чаті є багато збоченців, які можуть платити вам, аби ви спостерігали за їхніми діями, просити вас роздягнутися і «пограти» з ними на камеру. Робити чи не робити це, вдавати чи отримувати задоволення – ваша особиста справа.

Чи варто?

Знайти людину, яка працювала вебкам-моделлю, виявилося складно. Лише одна дівчина, що колись мала досвід роботи у цій сфері, анонімно розповіла про деякі курйози. Зокрема, їй доводилося спостерігати за парами в ліжку, регулярно надходило багато непристойних пропозицій. «Люди бувають настільки неадекватні, що після цього важко уявити себе в ліжку з будь-яким чоловіком. На таку роботу погодиться лише та, хто зовсім себе не поважає. Ти продаєш себе і думаєш про те, щоб продати максимально дорого. Ти розумієш, що це все лише онлайн, тебе ніхто не чіпатиме, але про повагу до себе тут не йдеться», – поділилася враженнями вона.

«Що природно, те не соромно, а спробувати можна» надто великим стимулом не стало. Хоча роботу отримати вдалося, залишаємо місце зустрічі, не погодившись на неї. А своєї черги вже очікує наступна кандидатка, каже, що пропозиція звучить дивно, але дуже цікаво послухати.

Як зазначили нам на початку співбесіди, «давайте домовимося одразу: якщо до вас не торкаються навіть пальцем – це не інтим». Тож чи варто підтримувати «неінтимні» бажання клієнтів, оголюватися і займатися незаконним бізнесом, більше схожим на порноіндустрію, заради непоганих грошей – вирішувати лише вам. Тим не менше, підозрюючи про ризики і знаючи, чим це може загрожувати, дівчата все одно йдуть на такий крок, щоб вигідно продати те, що дала їм природа.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.