Українські чоловіки все менше займаються сексом

Медики б’ють на сполох. Нормою вважається 2 — 3 статеві акти на тиждень. Але, як засвідчуть спеціальні дослідження, в українських чоловіків із нормами справи кепські: 2 — 3 рази на тиждень переходять у 2 — 3 на місяць, пише газета Експрес.

seks_bazhannya

Що ж коїться із нашими мужчинами? А річ у тому, що проблеми такого плану взагалі набули міжнародного масштабу. Австралійські вчені дослідили: у сучасних чоловіків зникає сексуальний потяг через постійну втому та стреси. Але невже проблема лише в цьому? — Зараз у суспільстві сформувався образ успішного “мена”

— самодостатнього багатого красеня.

І деякі чоловіки, розуміючи, що вони не такі, дуже переживають із цього приводу, — каже Михайло Шевченко, в.о. директора Асоціації сексологів та сексотерапевтів України.

— А в чоловіка потенція взагалі тримається на самооцінці, тому й не дивно, що в багатьох у наш час зникає потяг. Причиною його відсутності також можуть стати серйозні проблеми зі здоров’ям, зокрема, зі спиною.

Якщо чоловік з ранку до вечора сидить за комп’ютером в одній позі, з роками деякі м’язи просто атрофуються. А якщо він так сидить впродовж десяти років, то рано чи пізно якийсь нерв защемиться, а звідси й відсутність сексуального бажання. Адже центр оргазму чоловіка розташований у спинному мозку.

— Які ще можуть бути причини відсутності бажання?

— Ослаблена імунна система. Іноді приходить чоловік і починає скаржитися на відсутність статевого потягу, і не зважає, що перед тим він перехворів на грип. Причиною відсутності сексуального бажання можуть стати хронічні хвороби, навіть ті, про які людина не знає. Тому потрібне загальне обстеження. Багато чоловіків потерпають від вегето-судинної дистонії. А якщо судини закупорені

Читайте також  "Ковідну" тисячу пенсіонери без смартфонів отримати не зможуть

— сексуальне бажання знижується. На це мають звернути особливу увагу ті чоловіки, яким за 35 — 38 років. На статевий потяг впливає навіть те, що ми їмо. Якщо організм не отримує всіх потрібних вітамінів і мікроелементів

— чоловікові вже не до сексу, його завдання — вижити.

— Чоловіки зараз відчувають себе безсилими. Це наслідки загального депресивного настрою суспільства, дуже важко відчувати себе потентним, якщо в житті ти таким не є, — розповідає Антоніна Муштенко, член правління Асоціації психологів України.

— Чоловіки відчувають, що не можуть впливати на життя, їм складно заробити, вони не знають, чи в них завтра буде робота й змога забезпечити добробут сім’ї. А це те, що робить чоловіка чоловіком. Як наслідок, вони відчувають себе символічно “кастрованими”. Тому або взагалі починають уникати сексу, або, щоб знову відчути себе чоловіком

— беруть кількістю, у них з’являється багато сексуальних зв’язків. — Як впливає на сексуальний потяг перегляд еротичних фільмів?

М. Шевченко:

— Зараз чоловіки дивляться багато порно. І складають собі образ такого жиголо, що може займатися сексом впродовж трьох годин. А коли доходить до справи — сам може лише 3 — 5 хвилин. Тому, щоб захистити свою самооцінку, він взагалі відмовляється від статевих стосунків. Починає шукати причину, може допізна на роботі затримуватися, мовляв, дуже зайнятий, ще якось викручуватися. — Часто чоловіки перестають звертати увагу на жінку, коли в сім’ї народжується дитина. Чому так?

А. Муштенко:

— Це пов’язано зі сімейними стереотипами, в чоловіка виникає якийсь образ зіпсованості жінки. Це може бути пов’язано, як зі змінами статевих органів жінки, так і зі зміною ролей. Нібито з народженням дитини жінка перестає бути жінкою, адже вона стає мамою. Звісно, що секс із мамою — це інцестуальні стосунки, які неможливі в розумінні чоловіка. Крім того, для чоловіка в нарцистичному суспільстві, де є якісь еталони краси, жінка повинна буди стрункою, спортивною… Після народження дитини вона змінюється і може його не приваблювати. Але все залежить від того, на яких засадах будувалася сім’я. Якщо люди, що були не дуже близькі одне одному, раптом народили дитину, то те, що в них буде порушене статеве життя — логічно. — Скільки разів на тиждень здоровий чоловік повинен займатися сексом?

Читайте також  Буковелівська фірма ПБС обіцяє новий міст через річку Бистриця Солотвинська біля села Драгомирчани вже до кінця року (фото)

М. Шевченко:

— Усе індивідуально, в кожного своя фізіологія. Для деяких чоловіків навіть один раз у тиждень може бути нормою, а жіночий організм так влаштований, що він буде адаптуватися до чоловічого. І за рік-два пара виробляє собі такий ритм статевого життя, який влаштовує обох. Для жінки це також зручно, адже їй потрібно багато часу — рік-два, щоб вона звикла до чоловіка й могла отримувати в сексі величезне задоволення. Однак, якщо виникають проблеми, то пара має про це говорити, інакше ніяк.

Юлія СКОРИК

До речі

А дехто готовий доплатити Доки жінки розпачають, що їхні законні чоловіки не хочуть сексу, деякі українки заробляють цілі статки на зустрічах із багатіями. Для створення таких робочо-романтичних стосунків існують навіть спеціальні сайти. Реєструюся на одному з них, аби з’ясувати, за що саме готові платити чоловіки. Називаю себе “Твоя Афродіта”, додаю собі зросту, брешу про вагу — 172 сантиметри, 55 кілограмів. Вік — 18 років.

У статусі вказую, що “хочу кохання”, а нижче вписую, що шукаю забезпеченого чоловіка. Уже протягом п’яти хвилин мені пишуть шестеро чоловіків. Один хоче бачитись тричі на тиждень із 17 до 23 години, пропонує мені проведення часу в дорогих закладах, 1 500 гривень за кожну зустріч та загальне матеріальне забезпечення. Натомість хоче отримати набір секс-послуг. 42-річний Анатолій займається сонячними електростанціями. Пропонує мені піти на побачення у цей же вечір.

Мовляв, сподобалась дуже. Кажу, що живу не в Києві, лише планую переїхати. Чоловік готовий оплатити проїзд і навіть переїзд. 40-річний Олексій пропонує мені вже п’ять тисяч за зустріч і секс. Відповідаю, що мало. Піднімає до десяти! Отримую чимало пропозицій разових зустрічей за гроші. Ціни варіюються від 500 до 2 тисяч гривень. Пишуть переважно українські чоловіки 27-ми — 51-ого років. Ті, які нібито не хочуть сексу…

Читайте також  "Кінцівки роздуває, а біль у центрі тіла - нестерпний, вірус проявив свою суть": медики про наслідки штаму "Омікрон"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.