7 порад, які допоможуть зрозуміти мову тіла вашого малюка

Нарешті, ця щаслива мить настала, і ви стали матусею і татусем. Тепер ви безперервно піклуєтесь про свого малюка, ретельно слідкуєте за його рухами та намагаєтесь зрозуміти, чому він або вона рухається саме так, а не інакше.

28555270

Ми пропонуємо вам кілька способів розшифрувати, на перший погляд, незрозумілу мову маляти і тим самим стати до нього ще ближчими. Навчившись цим прийомам, вам буде набагато легше розуміти, що відчуває, або чого потребує ваша маленька дитина.

1.Активні рухи ніжками
Що це може означати?

Якщо малюк дуже енергійно рухає ніжками, ніби намагаючись щось штовхнути, це означає, що він дуже задоволений і щасливий. Діти роблять так частіше за все, коли ви із ними бавитесь, демонструючи свій хороший настрій.

Як реагувати?

Ви можете покласти малюка собі на коліна і почати співати пісню. Спробуйте синхронізувати рухи малюка і ритм пісеньки. Ця вправа допомагає розвивати слух та почуття ритму.

2.Вигинання спини
Що це може означати?

Новонароджені можуть вигинати спину, коли відчувають біль або їм незручно. Частіше за все, це реакція на печію.

Як реагувати?

Спробуйте допомогти малюкові розслабитися. Якщо дитинка вигинає спинку посередині годування, це може означати відригування. Не намагайтеся годувати малюка через силу, коли він плаче або випльовує молоко. Краще змініть положення і заспокойте його, а вже потім продовжуйте годувати.

3.Трясіння головою
Що це може означати?

Якщо новонароджений сильно трусить головою, є велика ймовірність того, що йому боляче, або дуже незручно.

Як реагувати?

Малюк може трусити головою для того, щоб заглушити больові відчуття. Якщо ви бачите, що маля часто трусить головою, краще відвідайте педіатра. Не ігнорувати такі рухи, а перевіртесь у лікаря.

Читайте також  Працівниця магазину народила в туалеті й викинула дитину на смітник

4.Хапання за вуха
Що це може означати?

Дитинка може хапати себе за вуха просто тому, що вивчає своє тіло, і ця його частина її цікавить більше, ніж інші. Крім того, такі рухи можуть свідчити про прорізування зубів. Але якщо маля хапає себе за вуха і плаче, причиною цього може бути вушна інфекція.

Як реагувати?

Якщо ви розумієте, що малюк просто бавиться, допоможіть йому швидше пізнати своє тіло і розкажіть, для чого потрібні вуха. Але якщо ви бачите, що йому боляче, покажіться педіатру щодо вушної інфекції.

5.Стиснуті кулачки
Що це може означати?

Новонароджені дуже часто стискають кулачки. Іноді це може означати відчуття голоду або знервованість. Коли малюк голодний, він дуже напружує усе тіло і може також стиснути кулачки.

Як реагувати?

Якщо вже час їсти, нагодуйте дитину. Коли малюк продовжує часто стискувати кулачки вже після досягнення тримісячного віку, краще відвідати педіатра або невролога.

6.Притиснення колін до живота
Що це може означати?

Мала дитинка може притискувати коліна, коли відчуває дискомфорт у животі. Це може свідчити про порушення у роботі кишечника або гази.

Як реагувати?

Намагайтесь заспокоїти і розслабити дитинку, зробивши їй легкий масаж. Якщо ви годуєте маля грудьми, то спробуйте виключити зі свого раціону продукти, які викликають здуття. Відвідайте також педіатра, який розповість як позбавити дитину неприємних відчуттів у кишечнику.

7.Посіпування ручками
Що це може означати?

Різке сіпання руками – це реакція малюка на навколишнє середовище. Він може так відреагувати на гучний звук або занадто яскраве світло. Також це може трапитись, коли ви посадите дитину на підлогу, і вона відчує, що її ніхто не підтримує.

Читайте також  У Франківську за карантин зареєстровано 72 шлюби та 162 малюка

Як реагувати?

Сіпання рук – це стандартний рефлекс новонародженого. Він зазвичай зникає через чотири місяці.

Сподіваємось, що стаття була для Вас корисною. Будемо вдячні, якщо Ви поділитесь своїм досвідом у коментарях і розповісте про найулюбленіші рухи Вашого малюка:)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.