Смородина та сало : Імунолог розповів, як підтримати організм у період епідемії та чому не діють вітаміни у таблетках (Відео)

Аптечні препарати слід заміняти продуктами харчування

Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій у програмі “Час: Online” на 5.ua зауважив, що вітаміни в таблетках не мають особливої користі для організму. Також наголосив на тому, що людина може отримати достатню кількість вітамінів з продуктів харчування.

x91699-png-pagespeed-ic-nxu-ggyfyl

“Якщо мова іде про Північ або регіони, де є голод, то, звичайно, для підтримки імунітету, для впливу на перебіг захворювань. Якщо у вас є дефіцит вітаміну А, у вас більший ризик виникнення ускладнень при такій хворобі як кір. Якщо ми говоримо про терени України, якщо немає штучного голоду, як у 1933 році, у нас достатньо продуктів, які у нас є на городах, які доступні для людей”, – зауважив Лапій.

“Мова не йде про лимони, екзотичні продукти. Вітаміну С багато є смородині, вітамін С в добовій потребі є у двох середніх картоплинах. У нас є капуста, олія, не обов’язково мати оливкову олію, у нас є соняшникова олія, у нас є сало, у нас є багато продуктів, які треба їсти для того, щоб відновлювати потреби нашого організму у вітамінах, у мікроелементах, і ці продукти треба споживати і не сидіти на якійсь одній дієті. Коли ми говоримо про вегетаріанство, педіатри його не схвалюють. Бо дитина повинна отримувати різні продукти, зокрема тваринного походження, коли мова йде про м’ясо. Але не думайте, якщо я буду їсти вітамін С, то це мені допоможе швидше одужати від грипу, бо ті дози вітаміну С, які дійсно можуть впливати сам вірус грипу, вони вже є небезпечними для організму. Звичайно, доза вітаміну С, ви повинні багато пити, це може бути відвар шипшини, якщо це буде узвар, компот, ми будемо лише раді”, – додав імунолог.

Читайте також  Вчені виявили людей з імунітетом до коронавірусу ще до інфікування ним

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.