Як мобільні гаджети впливають на підлітків: висновки експертів

Сучасну людину, а особливо підлітка, дуже важко уявити без ряду мобільних гаджетів.Без мобільного телефону чи планшету, чи ноутбуку важко жити у нашому світі. Проте дуже часто користуючись цими дивайсами ми забуваємо, що вони наносять велику шкоду нашому здоров’ю. Нарешті, вчені вирішили провести цікаве дослідження на предмет того, як саме гаджети впливають на стан підлітків та дорослих людей.

372e1c11226b24fb362231cbf2e97343

Згідно результатів, у підлітків, що використовують смартфон або комп’ютер протягом кількох годин поспіль, відзначається високий ризик розвитку ожиріння.

Варто відзначити, що вчені звертають увагу на те, що дослідження не доводить причинно-наслідкового зв’язку між високим рівнем використання цих технологій і ризиком розвитку ожиріння.

Як виявилося, кожен 5-й підліток проводить більше 5 годин на день з електронними дивайсами (смартфони, планшети, комп’ютери або відеоігри), і тільки 8% дітей дивляться більше 5 годин на день телевізор.

В ході дослідження вчені встановили, що учасники, які брали електронні пристрої протягом 5 або більше годин на день, в 2 рази частіше вживали підсолоджені газовані напої і рідше займалися спортом.

Крім того, у таких тинейджерів підвищується ризик виникнення ожиріння на 43% і на 74% частіше відзначають поганий сон у порівнянні з дітьми, які не використовують смартфони або інші електронні пристрої взагалі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.