Секрети пластикових вікон, про які вам забувають сказати при установці

Складно в наш час знайти людей, у яких в квартирі не вставлені пластикові вікна.

Адже на відміну від дерев’яних, вони набагато краще зберігають тепло і простіше регулюються. Але часто при установці нових вікон монтажники в поспіху йдуть, забуваючи згадати дещо важливе.

1de79dc04eb108e3e428eb591b35e5a9

Сьогодні ми розповімо вам про декілька секретів пластикових вікон, які вам точно знадобляться в холодну пору року.

Всі вікна потрібно змащувати

Так, річ проста, але тим не менше знають про це далеко не всі. І коли ручка або механізм рами починають скрипіти і погано працювати, більшість викликають майстра. Однак таку неполадку легко виправити самому.

Мінімум раз на рік всі рухомі деталі вікон необхідно змащувати матилом. Найкраще підходить масло для швейних машин, купити яке можна в будь-якому текстильному магазині. Просто нанесіть кілька крапель на рухомі частини вікна.

cena-na-plastikovie_okna-1

У різні пори року режим вікон потрібно змінювати

Також слід пам’ятати, що восени вікна необхідно перевести в зимовий режим, а навесні, відповідно, в літній. Зробити це дуже просто, і ніякі професійні монтажники тут не потрібні.

1390351904_zima-leto

Як змінити режим пластикових вікон?

Відкрийте стулку вікна і знайдіть запірний механізм. Щоб підготувати вікно до зими, потрібно відрегулювати цапфу (ексцентрик). Фурнітура у вікон різна, але цапфи найчастіше овальні або круглі, на них є отвір для ключа.

screenshot_1

Вставте шестигранний ключ. Зазвичай такі ключі йдуть в наборах до меблів або до того ж вікна, але при необхідності його можна купити в будівельному магазині, коштує він недорого. При повороті ключа цапфа зміщується щодо своєї осі, тим самим регулює силу притиснення рами і тиск.

screenshot_2_1

Найчастіше при установці вікна механізм за замовчуванням ставлять в міжсезонний режим. Щоб дізнатися, який режим у вас, просто затисніть аркуш паперу стулкою вікна. Якщо він без проблем виймається, то вікна знаходяться в літньому режимі. Якщо неможливо витягнути його, не порвавши, то це зимовий режим.

Читайте також  Ось чому ховають на 3-й день після смерті!

screenshot_3

Чому я не можу залишити зимовий режим на всі сезони?

Ви можете це зробити, але тоді деталі вікна незабаром доведеться міняти. При зимовому режимі навантаження на ущільнювач істотно збільшується. Якщо ми будемо постійно відкривати і закривати вікно так, як це робимо в теплу пору року, то ущільнювач досить швидко зноситься. І тоді щоб правильно його поміняти, вже точно доведеться викликати майстра.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.