Протести у Польщі: до столиці стягують сотні правоохоронців

Приїзд близько півтисячі поліцейських пов’язаний з анонсованими на неділю подіями.  У неділю, 18 грудня, до Варшави приїде набагато більше правоохоронців, ніж зазвичай.

Про це попередив речник столичної поліції штабний аспірант Маріуш Мрозек, передає Польське радіо. За словами речника варшавської поліції, прибуття до столиці Польщі близько 500 працівників поліції пов’язане із анонсованими недільними подіями у Варшаві, яку вже більше доби лихоманить від протестів під Сеймом.

9488fc6e523ab3cd522747983540a3b5

“Комітет захисту демократії” анонсував на неділю маніфестації перед Конституційним судом. Дивіться фото: У Польщі близько 50 тисяч демонстрантів вимагали відставки уряду Крім того, на стадіоні “Леґії” має відбутися футбольний матч, лише на обслуговування якого, за словами Мрозека, необхідно 700 правоохоронців.

Нагадаємо, акції протесту стали реакцією людей на нічні події у Сеймі. Тоді протестувальники заблокували всі виходи будівлі Сейму, після того, як правляча партія прийняла бюджет на 2017 рік поза стінами парламенту.

Польська правляча партія “Право і Справедливість” через блокування опозицією трибуни, прийняла ряд законів, зокрема про бюджет на 2017 рік, в іншому приміщенні, голосуючи руками. Це була найсерйозніша криза в парламенті Польщі протягом багатьох років. Крім того, поляки вийшли проти плану правлячої партії “Право і справедливість” обмежити доступ репортерів до законодавців.

Зазначимо, за 27 років демократії в Польщі, журналісти постійно були присутні в залах парламенту. Правляча партія, своєю чергою, планує з 1 січня запровадити нові правила, що призведе до різкого обмеження доступу репортерів до парламенту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.