Путін привітав Обаму з Новим роком

Президентів України і Туреччини у своєму святковому зверненні російський лідер пропустив.

1735473

Президент Російської Федерації привітав з Різдвом і наступаючим Новим роком численних глав іноземних держав і урядів, в тому числі і президента США Барака Обаму. Про це повідомляє прес-служба глави російської держави.

“Минулий рік підтвердив, що відносини між Росією і США є одним з ключових факторів забезпечення міжнародної безпеки”, – йдеться в посланні.

“Глава Російської держави висловив також переконаність у тому, що, вибудовуючи конструктивний діалог і співпрацю з урахуванням інтересів один одного, Росія і США могли б ефективно протистояти новим викликам і загрозам, сприяти врегулюванню криз у різних регіонах”, – також цитує послання президента прес- служба.

Також в привітаннях Путін звернувся до ряду інших світових лідерів: президента Білорусі Олександра Лукашенка, прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, Королеві Великобританії Єлизавети II, Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель та інших.

Крім того, президент РФ привітав ряд колишніх глав іноземних держав і урядів, а також політичних діячів, зокрема Сильвіо Берлусконі, Фіделя Кастро, Джорджа Буша-старшого, Джорджа Буша-молодшого, Короля Хуана Карлоса I, Ніколя Саркозі, Франсуа Фійона, Герхарда Шредера, Гельмута Коля та інших.

Відзначимо, серед адресатів Путіна не виявилося ні чинного президента України Петра Порошенка, ні будь-кого з колишніх.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: