У Франківську водій порушив ПДР, влаштував конфлікт і показав фак патрульним. ФОТО/ВІДЕО

Вчора, 20 грудня, в Івано-Франківську трапився конфлікт на перехресті вулиць Новгородська-Бельведерська.

Журналісти WestNews стали очевидцями інциденту. Як уже згодом нам повідомили у поліції, водій їхав по вул. Новгородська, але проти руху транспортних засобів. Патрульні, побачивши порушення ПДР, відреагували. Інспектори намагалися зупинити водія. Щоправда, це вдалося не одразу: водій не хотів зупинятися. А вже пізніше, вийшовши з автомобіля, водій кричав, що патрульні “бики”. У конфлікт втрутилися люди, які захищали водія, а інші – дивилися з боку. Сам же правопорушник згодом показав непристойний жест у бік поліцейських.

ttt-1

Через деякий час водій таки погодився проїхати з інспекторами у відділ поліції, що на вул. Бельведерська.

Як з’ясували патрульні згодом, водій уже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Для прикладу, одне з останніх правопорушень, яке вчинив даний водій, це перебування у нетверезому стані на роботі, каже речник Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську Микола Гурак. Тоді цей водій працював охоронцем в одному із садочків м. Івано-Франківська.

Водій вчиняв такі дії, які порушують громадський спокій. Крім того, попередньо порушив ПДР”, – додав речник УПП в м. Івано-Франківську.

На водія винесли постанову за ч. 1 Ст. 122 КУпАП (ред. – див. нижче), а також складено протокол за Ст. 173 КУпАП (ред. – див. нижче).

Довідково:

Стаття 122 КУпАП. “Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху”.

Ч. 1. Порушення правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, порушення правил обгону і зустрічного роз’їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів, користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання), а так само порушення правил навчальної їзди, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 50 штрафних балів.

Читайте також  В Івано-Франківську водій збив дитину на переході і втік з місця ДТП

Стаття 173 КУпАП. “Дрібне хуліганство”.

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, –

тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.