«Деградация, нищета, разруха» – мешканці Донецька придумали новий зміст абревіатури «ДНР»

2_1_5

Мешканці тимчасово окупованого Донецька вигадали новий зміст абревіатури «ДНР» – «деградація, бідність, розруха». Саме такий напис з’явився на стіні однієї з місцевих багатоповерхівок. Окрім цього, був і ще один напис – «ДНР – гетто».

І справді – кращого розшифрування «ДНР» годі й придумати. Ціни на продукти удвічі, а подекуди і втричі вищі, ніж в Україні. Зарплат не платять. Віджимають бізнес та житло. Цей список можна продовжувати напевно довго й нудно.

На територіях «Луганди» й «Дири» розруха і злидні ростуть з кожним днем, фінансування з боку еРеФії катастрофічно урізано. Лідери так званих «республік» будь-якими методами намагаються «не допустити» паніку серед населення.

Проблеми торкнулися практично всіх життєво важливих сфер. Оскільки брак або відсутність грошей породжує масу проблем, що випливають одна з іншої. Що ж, главарі бойовиків прийняли рішення скорочувати «державні» розтрати і починати економію. Так, так саме економію. А полягає вона в зменшенні робочого часу бюджетних організацій (поліклінік), обмежуючись світлим часом доби, яка і буде сприяти зменшенню витрат на електроенергію і медичні препарати.

Для підтвердження такої економії варто провести логічний ланцюжок. Скорочений робочий день в лікарнях і госпіталях вирішує багато проблем: на порядок менше розтрата електроенергії, менше хворих відвідувачів, оскільки вироблення медперсоналу скоротиться, природно платити стануть менше (хоча платили і так копійки). А те, що лікарні та госпіталі переповнені хворими і пораненими, а ситуація з медпрепаратами теж катастрофічна, це ще нічого. Якось переживеться. Головне вчитися економити.

Через хаос в економіці і відсутність перспектив місцеве населення змушене масово виїжджати з територій підконтрольних «Л/ДНР». При цьому, напрямок потоку міграції, в порівнянні з 2014-2015 рр. змінився, тому що, тоді переважно люди виїжджали жити і працювати в Україні, а зараз більш популярним напрямком стала рашка. Зрозуміло, що в там переселенцям теж не дуже то й раді. Думки з боку населення Мордору різняться, деякі взагалі вважають, що їм (переселенцям) на їхній території нічого робити, нехай повертаються звідки приїхали. Іноді доходить до гноблення (таких випадків все більше і більше). Така ситуація невигідна для Крємля. Навіщо знижувати імідж країни і населення перед очима світової спільноти (хоча куди вже гірше). Тому політичні керовніки намагаються вселити надію на світле майбутнє в Донбасі, запевняють, що в недалекому майбутньому тимчасово окупований Донбас стане частиною рашки, тільки залишилося трохи почекати. Але чи повірить якимось черговим обіцянкам шахтар якому три місяці не платять зарплату, або працівники яких зовсім скоротили, може пенсіонер, який більшу половину пенсії віддає за комунальні платежі. Це малоймовірно.

Читайте також  Нардеп від “Слуги народу” розповів, як влада покриває тютюновий картель

За матеріалами:

http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3793731, http://blogs.korrespondent.net/blog/events/3793791,                                                   http://patrioty.org.ua

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: