В Афганістані вбитий американський солдат, двоє поранені

Афганські таліби заявили, що угруповання збило вертоліт США в провінції Гільменд.

1738220

Один американський військовослужбовець загинув і двоє отримали поранення в ході операції в південному Афганістані у вівторок, повідомляє телеканалу NBC News з посиланням на Пентагон.

Міністерство оборони не назвало імен жертв, сказавши лише, що інцидент стався біля міста Марджа в провінції Гільменд.

“Ми глибоко засмучені цією втратою”, – сказав бригадний генерал армії США Вілсон Шофнер в заяві військового відомства, яке призводить NBC.

Американські військові чиновники сказали NBC News, що сили спеціальних операцій США діяли в рамках контртерористичної операції в районі Марджа, коли вони потрапили під атаку.

Під мінометний і кулеметний вогонь потрапив американський вертоліт для евакуації поранених, уточнили телеканалу неназвані чиновники в США.

Підтримувані США сили намагалися вибити талібів з Марджа протягом декількох останніх тижнів. Прес-секретар талібів, які, як зазначає NBC, часто перебільшують свої заслуги, заявив у вівторок, що угруповання збило вертоліт США в провінції Гільменд.

На початку грудня повстанці зробили великий наступ, щоб взяти контроль над ключовими районами в провінції Гільменд, давньому оплоті талібів і джерелі більшості опію, який допомагає фінансувати угруповання.

Нагадаємо, наприкінці грудня Вашингтон підтвердив, що в Афганістані в результаті теракту загинули шестеро військовослужбовців армії США.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: