У “Нафтогазі” чекають провокацій від “Газпрому” через потужні морози

Експерти прогнозують третю газову кризу, на яку зараз може наважитися Кремль. Через сильні морози в Росії НАК “Нафтогаз України” очікує провокацій з боку “Газпрому” та необґрунтованих звинувачень України у неможливості забезпечити транзит. Про це прес-служба НАК повідомила на сторінці у Facebook.

768478-1
“Цілком ймовірна ситуація, коли Газпрому не вистачить ресурсів і на обігрів своїх, і на експорт в ЄС. Тоді крайніми намагатимуться зробити нас”, – зауважили у прес-службі. “Чекаємо на улюблену пісню: лякати тим, що Україна відбирає газ зі своїх підземок (ПСХ – підземні сховища газу, – ред.). Це наш газ, ми його закачали в сховища саме для того, щоб взимку відбирати. Ніяких зобов’язань допомагати “Газпрому” нашими запасами, коли йому не вистачає, в Україні немає”, – наголосили у “Нафтогазі”.

Крім того, повідомляється, що України сильні холоди торкнулися лише частково і компанія накопичила достатні обсяги газу у сховищах.

Також прес-служба “Нафтогазу” поділилася публікацією Михайла Гончара, керівника Центру глобальних досліджень “Стратегія XXI”.

Експерт зауважив, що найближчі дні продемонструють, чи відважиться Кремль на провокування третьої газової кризи. “Газпром” може опинитися у становищі 5-річної давнини – кінця січня – початку лютого 2012 року, коли він виявився неспроможним задовольнити потреби зарубіжних споживачів при піковому зростання потреб російських. […] тоді перевага буде надана задоволенню російських потреб, а Європу частково можна буде відсікти, припинивши транзит через Україну під штучним приводом “крадіжки газу”, бо в українських ПСХ “мало газу”, – написав Гончар.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.