У Л/ДНР російські військові масово покидають службу – розвідка

Таке явище простежується у з’єднаннях та частинах ЗС РФ. В окупованих Луганську та Донецьку збільшилася кількість випадків дезертирства  та самовільного залишення військовослужбовцями місць служби. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook.

10fef61a7179286790981c1f455f2eb6

Зазначається, що таке явище простежується у з’єднаннях та частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. “9 січня ц.р. під час раптової перевірки комісією 1 АК підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка), з метою з’ясування обставин розстрілу командиром відділення підлеглого 8 січня ц.р., виявлено до 30 випадків самовільного залишення військової частини на додаток до тих, що офіційно значились”, – йдеться у повідомленні.

В українській розвідці також наголосили, що командування полку з метою виправдання намагалось переконати членів комісії, що військовослужбовці самовільно залишили підрозділи після зазначеного інциденту. Російське командування продовжує здійснювати цілеспрямовані інформаційні заходи з метою дискредитації сил АТО. Також повідомляється, що у місті Горлівка фахівцями Центру інформаційно-психологічного протиборства Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ за участю військовослужбовців третьої окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) та із залученням місцевих жителів здійснюється підготовка матеріалів щодо нібито “обстрілів” силами АТО житлових будівель для подальшого розповсюдження російськими ЗМІ.

Нагадаємо, колишнім військовим України, які перейшли на бік окупанта в Криму, висунуто офіційні звинувачення – “дезертирство” і “державна зрада”. Досудове розслідування було завершене військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України. Затриманим вручено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів – “дезертирство” і “державна зрада”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.