Паніка сепаратистів або cтрах повертатися до псевдореспублік

СЕП

Багато сепаратистів, які були взяті в полон українською армією або арештовані поліцією, не бажають повертатися на окуповані території Донецької та Луганської областей. Про це розповів Омбудсмен Михайло Чаплига.

Він стверджує, що серед списків «ДНР/ЛНР» є багато громадян України, які воліють залишитися на українській території.

Схоже, що ці люди достатньо «наїлися» «руськім міром», якщо воліють залишатися у тюрмах.

Та більше – від обміну відмовилися і ув’язненні «екс-беркутівці», яких звинувачують у вбивстві 48 майданівців. Вони не хочуть їхати туди, де б їх вважали «героями».

Це може свідчити лише про одне – час окупантів на Донбасі і в Криму спливає. Рано чи пізно їх вижене або українська армія, або доведене до краю зубожіння місцевого населення.

При цьому, у зв’язку з падінням рівня життя в рашці Кремлю терміново необхідно утилізувати так званий протестний електорат. Тому Україні слід готуватися до частих наступів бойовиків на Донбасі. Таку думку висловив військовий експерт, ветеран АТО Юрій Колесников.

“З падінням рівня життя їм потрібно утилізувати так званий протестний електорат. А це й ті, хто пішов на Донбас добровольцем, і прямо скажемо, вже колишні громадяни України, що переметнулися на протилежний бік”, – сказав він.

На думку Колеснікова, кадрові військові рашки, які перебувають на Донбасі, зараз виконують ті функції, що раніше лежали на заміськзагонах. “З точки зору росіян подібні дії цілком логічні. Адже те, що вони створили – потрібно кудись дівати. І вони утилізують. А як найкраще це зробити? Звичайно ж, в наступі”, – пояснив військовий експерт.

Джерела:

http://novosti.dn.ua, http://patrioty.org.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: