Селянин з-під Галича мордує холодом і голодом понад два десятки корів

Корови і бички мерзнуть на снігу і жорстоко голодують, та чоловік тримає худобу в надії продати її по-дорожче. Чиновники знають про таке знущання, та без офіційної скарги не можуть щось зробити.

469b52e4_148428466033

Загалом череда налічує 23 бички, корови та телята. Жителі села Нараївка на Прикарпатті звинувачують у знущанні над тваринами свого односельця. Самотній чоловік тримає чималу череду худоби – 23 бички, корови і телята. Однак ні відповідних умов, ані грошей на корми для них немає. Навіть у люті морози тварини живуть на вулиці.

Десять корів та дев’ятеро телят зимують просто неба. Їм холодно, голодно, тому ревуть і вдень і вночі, кажуть жителі Нараївки. Вони бідкаються, що у корів і ноги повідмерзають — худоба на голий сніг навіть прилягти не може.

Утім, допомогти їй селяни не можуть, адже корови мають господаря — 65-річного Романа Лилика. Самотній чоловік от уже кілька років постійно збільшує поголів’я. Мовляв, любить худобу.

Ще чотири бички у полі — це також худоба Романа Лилика. Вони там прив’язані, щоб не втекли. Селяни кажуть — так вони там пасуться цілу зиму. Бички їдять те, що знайдуть під снігом. Коровам краще — трохи сіна та кукурудзиння. На таких харчах навіть кількамісячні телята.

Роман Лилик не приховує — із такою кількістю поголів’я впоратися не може. Немає ні відповідних умов, ані грошей на корми. Утім, розпродавати своє господарство не збирається. Каже – ціна замала.

«Я думав, що цього року буде якась більша ціна. А ціни немає. На базарі — 100 і більше. А за живу вагу — 25. Дотримаю до літа, а потім здам», — каже власник худоби.

Такі обіцянки Роман Лилик дає вже шостий рік поспіль, каже сільський голова.

Читайте також  Франківець зарізав пітбуля, що зчепився з його псом

«В мене від 2010-го його пояснювальна записка є. Тоді він обіцяв здати 10 корів, дві залишити собі. Він нікому нічого не здає. Він каже: нехай своєю смертю помирають, а дешеве м‘ясо нікому не здаватиму», — каже сільський голова Нараївки Марія Курас.

Односельці хоч і обурюються, але офіційно нікуди не скаржаться — мовляв, бояться сусіда. Чиновники про проблему в Нараївці знають, але без офіційних звернень навіть комісію для перевірки створити не можуть. Вони кажуть, що худоба — приватна власність, а факт жорстокого поводження з тваринами ще слід довести.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.