Секрет жіночого довголіття в келиху вина

Вчені вважають, що невеликі дози алкоголю перешкоджають утворенню тромбів і сприяють поліпшенню метаболізму глюкози в організмі.

289055_1

До таких висновків дослідники з Гарвардського університету прийшли, вивчивши дані спостережень за 14000 жінок протягом багатьох років. За жінками спостерігали, починаючи з середнього віку і до досягнення ними віку 70 років і старше. Особливо детально вивчався спосіб життя 1499 учасників експерименту, які у віці 70 років не хворіли серцево-судинними захворюваннями і / або злоякісні пухлини і до того ж не мали порушень пам’яті, логічного мислення та інших проявів старечої деменції.

Було встановлено, що ті жінки, які у віці 58 років регулярно протягом тижня приймали невеликі дози алкоголю, мали шанс дожити до 70 років на 28 відсотків вище, ніж повні абстиненти, тобто ті, хто повністю утримувався від вживання спиртного.

Наслідувати приклад цих жінок чи ні, вирішувати нам звичайно 🙂 і вірити в достовірність подібних досліджень теж 🙂 тільки не зрозуміло, чому на чоловіків так сприятливо не впливає вино …

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.