Вагони-трансформери та комфорт: із Києва до Івано-Франківська запустять новий швидкісний потяг

Потяг долатиме відстань між містами не за 11 і більше годин, а за 9. «Укрзалізниця» запустить новий швидкісний потяг із Києва в Івано-Франківськ “Нічний експрес” №149. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник «Укрзалізниці» Войцех Балчун.

Ñêîðîñòíîé ïîåçä "Èíòåðñèòè +" ¹ 705/706 Êèåâ-Ëüâîâ-Ïåðåìûøëü (Ïîëüøà), âî Ëüâîâå 23 äåêàáðÿ 2016 ã. ôîòî ÓÍÈÀÍ

Він заявив, що «фішкою» потягу стануть вагони-трансформери, в яких пасажирів можна перевозити як вагонами для сидіння, так і спальними.

“Це нові вагони з меблями, що трансформуються, ми отримали наприкінці грудня минулого року. Вони дозволяють перевозити пасажирів як вагонами для сидіння, так і спальними вагонами. Це дозволить значно підвищити комфорт перевезень та ефективність використання рухомого складу”, – зазначив Балчун.

Крім того він повідомив, що також потяг долатиме відстань між містами не за 11 і більше годин, а за 9. «На цьому конкретному рейсі пасажири зекономлять і час у дорозі: замість теперішніх 11+годин до Івано-Франківська буде менше 9-ти годин», – написав він.

“Укрзалізниця” слідом за Перемишлем найближчим часом може сформувати ще один прямий маршрут до Польщі. Таку заяву зробив директор з пасажирських перевезень і сервісу “УЗ” Ігор Романків. “Найближча перспектива – поїзд до Хелма, де є колія українського стандарту шириною 1520 мм. Також розглядаються й інші напрямки в Європу, зокрема, в країни Балтії – це вже в середньостроковій перспективі”, – розповів Романків.

За словами Романківа, основне обмеження для розширення маршрутної мережі в східну Європу – інфраструктура. Адже в Польщі та сусідніх країнах не так багато станцій, до яких підходить широка колія, поширена на пострадянському просторі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.