В ці дні категорично заборонено займатись сексом

Наші бабусі ставилися до дошлюбних сексуальних відносин з острахом: втрата невинності до весілля вважалася ганебною плямою в біографії. Наші мами вже знали, що секс – не тільки подружній обов’язок, але і задоволення. 

450

Наші старші сестри вибирали партнерів, виходячи не тільки з душевних, а й фізичних його якостей. Нам же не залишилося ніяких заборон у сексі. Єдине, що час від часу обмежує, – це застереження лікарів. Але медична наука розвивається.

Те, що вчора заборонялося, сьогодні навіть рекомендується. І навпаки. Давайте розберемося з міфами: коли ж “можна”, а коли “не можна” насправді?

Секс під час критичних днів 

раніше не рекомендувався. У ці дні (за рахунок фізіологічних особливостей жіночого організму) шийка матки відкрита, і є ризик проникнення мікроорганізмів у порожнину матки.

При сексуальному контакті під час менструації підвищується ймовірність розвитку запального процесу в статевих органах. Сучасні лікарі більш терпимі до сексу під час місячних. Вони навіть стверджують, що секс у критичні дні знімає хворобливі симптоми і сприятливо діє на жіночу психіку.

Так що секс під час місячних – індивідуальний питання бажання і комфорту кожної жінки. А для захисту від можливих інфекцій у цей період навіть з постійним партнером можна використовувати презерватив.

Не забувайте, що і в цей час можна завагітніти – сперматозоїди зберігають свою активність протягом тижня після попадання в жіноче лоно. Так що засобів контрацепції під час критичних днів ніхто не відміняв!

Секс під час лікування захворювань, що передаються статевим шляхом 

Мікоплазмоз, хламідіоз, уреаплазмоз, гарднерельоз, грибкові захворювання … У принципі, при лікуванні будь-яких інфекцій, що передаються статевим шляхом, лікарі рекомендують утримуватися від статевих контактів.

Читайте також  Сьогодні Всесвітній день сексу: 40 способів отримати "це" вже сьогодні

Якщо ваше бажання переважує всі “але”, обов’язково потрібно використовувати презерватив, щоб не заразити партнера і уникнути повторного самозараження. Але слід пам’ятати, що “підчепити” вищеперелічені інфекції можна і при орально-генітальних контактах. Тому презерватив бажаний за будь-яких видах статевого акту.

Секс під час “жіночих” хвороб 

Не рекомендується займатися сексом при: 

циститі. До речі, активний секс може навіть викликати гостру форму цього захворювання, так званий “цистит медового місяця”.

Запаленні придатків. Як правило, у зв’язку з з’являються під час статевого акту больовими відчуттями і бажання у жінки не виникає. Крім того, при лікуванні слизова піхви стає більш вразливою, і її легко травмувати під час контактів.

Кольпіті (запаленні піхви). Під час лікувань кольпіту статеве життя суворо заборонено.

Секс після хірургічних втручань 

Найчастіше, особливо якщо операція була зроблена в області малого тазу або торкалася репродуктивну систему людини, лікарі самі обумовлюють терміни початку сексуального життя. Як правило, “повертатися у великий секс” можна через 2 – 4 тижні після операції. Для початку варто використовувати щадні пози і темп сексуальних контактів.

Після аборту сексуальні відносини забороняються протягом трьох тижнів, тому що матка після цієї операції довгий час залишається, по суті, відкритою раною. У будь-якому випадку це питання краще обговорити з лікарем. Варто додати, що операції – не привід відмовлятися від сексуальних відносин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.