Фармацевтичний ринок в Україні набагато дорожчий ніж у Європі

Українські ЗМІ повідомляють, що ціни на деякі лікарські препарати в Україні завищені в 14 разів порівняно з референтними країнами. Через це українці змушені їздити закордон для купівлі дешевших ліків.

cc9360e9fc834573fdbd1f24ae7232241484508076

Новину передає «Преса України».

Журналісти відзначають, що досить багато українців вже їздять закордон для того щоб купувати аналогічні ліки набагато дешевше ніж в Україні.

«За даними організації «Пацієнти України», українці часто змушені їздити за кордон, щоб купити там ліки для себе або своїх родичів, тому що там вони дешевші в рази», – зазначається в статті.

Крім того ЗМІ відзначають, що певні ліки можуть в Україні продаватись у десятки разів дорожче ніж у Європейських країнах. Разом з тим журналісти зазначають великі здобутки українського уряду, який прийняв рішення провести реформу фармацевтичного ринку ціноутворення.

«Понад те, на деякі ліки ціни в нашій країні завищено в 14 разів порівняно з референтними країнами. І треба віддати належне уряду, який усе-таки зважився на реформу системи ціноутворення на фармринку», – йдеться в статті.

Нагадаємо, українські науковці разом з іспанцями розробляють ліки від раку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.