Івано-Франківський міський суд залишив Ірину Клицюк на посаді директора ЦСМ

Сьогодні, 16 січня, в Івано-Франківську продовжився розгляд судової справи “Звіжинський проти МВК”, третьою стороною в якій виступає нинішній директор Центру сучасного мистецтва Ірина Клицюк.

16121752_624338061103154_361821357_o-900x506

Сторони ознайомились з відповіддю обласної спілки художників України на запит суду, рішення надіслати який було прийнято на попередньому засіданні.

“Ірина Клицюк виконує свої обов’язки з 2011 року. З 2013 року допомагала в оформленні виставок та брала в них участь”, – йдеться в поясненні спілки художників, підписаній Миколою Якимечком.

У ній також відзначено інші досягнення Ірини Клицюк, премії, якими вона нагороджувалась та міжнародні конкурси, в яких брала участь.

Суддя Домбровська на це запитала, чи може будь-яка людина, котра любить малювати і робила це лише на волонтерських засадах, стати директором комунального закладу мистецтва.

Анатолій Звіжинський, в свою чергу, запитав – чи рахується волонтерська робота як офіційний трудовий стаж?

Чіткої відповіді на ці запитання сторона відповідача не надала.

Суддя також звернулась до позивача з питанням, чому він не оскаржив два попередні рішення комісій, якими і затверджувались кандидатура Ірини Клицюк та склад комісії. Анатолій Звіжинський на це сказав, що у позові мова йде скоріше про дух закону, а не про його букву.

Далі суд перейшов до стадії судових дебатів. Звіжинський підтвердив свої позовні вимоги, Тарновська з ними не погодилась та назвала рішення комісії законним.

“Я дуже хочу, щоб це все закінчилось”, – сказала сама Ірина Клицюк.

Суддя Галина Домбровська вийшла у нарадчу кімнату для прийняття рішення. Повернушись, вона зачитала ухвалу суду.

“Суд постановив: в задоволенні адміністративного позову відмовити. Апеляційну скаргу можна подати протягом десяти днів” , – йдеться в її тексті.

Читайте також  “Смepть дитини була cтpaшною” – зaсyдили 33-річного ґвaлтiвнuка та вбuвцю 6-річної дівчинки(фото)

Таке рішення суд мотивував тим, що позивач оскаржив не те рішення конкурсної комісії – адже суд не може визначати, програма якого кандидата на пост директора ЦСМ є кращою. А оскільки позивач Звіжинський оскаржував саме остаточне рішення, то йому відмовили і порадили оскаржити два попередні рішення – про склад комісії і про кандидатуру Ірини Клицюк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.