У 2017 році ми збудуємо два басейни на Снятинщині та Косівщині, – Соловей

Про це заявив народний депутат України Юрій Соловей в ексклюзивному коментарі виданню.

Зокрема, нардеп  повідомив, що у 2016 році соціальними програмами охоплено близько двадцяти населених пунктів Гуцульщини та Покуття. Йдеться про відновлення інфраструктури передусім в сільських населених пунктах. Це – будівництво та ремонт шкіл, садків, мед закладів, а також спорудження басейнів.

DSC_7294

«Сьогодні ми охопили програмами соціально-економічного розвитку близько 20 сіл. Це будівництво шкіл, будівництво дитячих садочків. Зокрема, на території Гуцульщини і Покуття будується два нових басейни. Для прикладу, в  місті Івано-Франківську, місті, яке є обласним центром, сьогодні не має повноцінного плавального басейну, який був би відкритим для школярів, для мешканців міста. Натомість, є Гуцульщина і Покуття, де будується два басейни та один відновлюється», – заявив обранець.

15978455_749983525142334_276686950_n

Також Соловей розповів про плавальні басейни, які в 2017-му році мають запрацювати для дітей краю. Зокрема, це стосується басейнів в Снятинській дитячо-юнацькій спортивній школі та в школі Рожнева, що на Косівщині.

«У Снятині працюємо над відновленням закритого басейну при Снятинській дитячо-юнацькій спортивній школі, де вже замінена система вентиляції та труби теплопостачання. А протягом 2017 року ми плануємо завершити будівництво відкритого басейну в місті Снятин – професійного басейну. В селі Рожнів також є професійний басейн, 25-ти метровий, який, якщо дасть Бог, все буде добре, також в 2017 році відкриє свої двері для діток  і для мешканців Косівського і Снятинського районів», – заявив Юрій Соловей.

15970461_749983528475667_100080306_n

Кошти на ці цілі були виділені по двох державних програмах – це Державний фонд регіонального розвитку і субвенція на соціально-економічний розвиток. У цьому році нардеп на найвищому урядовому рівні домагатиметься виділення фінансування для завершення відновлених у 2016-му році робіт по зведенню басейнів.

Нагадаємо, перед Новим роком нардеп добився виділення фінансування для робіт з ремонту даху в Снятинській ЗОШ №1 та для капітального ремонту Яблунівської районної лікарні Косівського району Івано-Франківської області (заміна вікон і дверей), здійснення ремонту Черганівської ЗОШ I—II ст. (заміна вікон і дверей), ремонту Середньоберезівської ЗОШ I—III ступеня (заміна вікон і дверей), ремонту Ростоківської ЗОШ I—III ступеня (заміна вікон і дверей).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.