Всі франківські школярі отримали проїзні квитки на безкоштовний проїзд у громадському транспорті

10 січня на оперативній нараді у міського голови стало відомо, що наступного тижня, а саме 16 січня, школярі Івано-Франківська отримають проїздні квитки для громадського транспорту, бо у наявних уже закінчився термін дії.

225745

Про те, що їх отримають учні усіх шкіл міста, обласного ліцею та професійно-технічних навчальних закладів повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці у соцмережі, повідомляє Франик.

“Після закінчення канікул, 16 січня, франківські школярі отримають проїзні квитки на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Це стосується учнів усіх шкіл міста, обласного ліцею та професійно-технічних навчальних закладів”, – написав очільник Івано-Франківська.

У свою чергу, керівник Департаменту освіти і науки Ігор Смаль повідомив, що проїзних квитків є близько 2 000 в запасі, ще 16 000 замовлено. Отже, з такою кількістю квитків проблем не мало б виникнути.

На оперативній нараді виступив і керівник  управління транспорту Олег Ганчак, оскільки мер задав йому запитання “чи не буде так і дальше, що перевізники виганятимуть дітей з автобуса?”. 

«Ми попередили перевізників, але в договорі прописано, що діти повинні мати проїзний квиток», – відповів меру керівник управління транспорту Олег Ганчак.

Сьогодні, 17 січня на щотижневій оперативній нараді у міського голови директор департаменту освіти та науки Ігор Смаль повідомив, що всі франківські школярі забезпечені квитками на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

Каже, що видруковано 20 тисяч квитків, а роздали вже 17 тисяч.

«Квитками для безкоштовного проїзду забезпечені учнів усіх шкіл міста, обласного ліцею та професійно-технічних навчальних закладів», – додав Смаль.

Чиновник зауважив, що дизайн та термін дії квитка дещо змінили. Тобто, для випускних класів вони діятимуть до першого липня, а для інших класів – два роки.

Надіємся, що і справді прикрих випадків за участі дітей стане менше, адже, як ми пам’ятаємо, минулого року у листопаді в Івано-Франківську трапилося два інциденти: водій 48-го автобуса вигнав 8-річного хлопчика з посвіченням дитини з багатодітної сім’ї. Також, через кілька днів відзначився і водій 22-ої маршрутки, який змусив дівчинку заплатити за проїзд 4 гривні, хоча вона мала право на безкоштовний проїзд  до 21 години. В результаті останнього водія звільнили.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.