“Суржику – бій”: Українські айтішники створили мобільний додаток для вивчення державної мови

Наразі 6 тисяч користувачів вивчають мову за новим безкоштовним додатком

Черкаські айтішники створили новий мобільний додаток для поглибленого вивчення української мови, передає “5 канал”.

94546

Засновники проекту переконують, що таке вивчення не набридає, водночас, допомагає тлумачити слова і викорінювати безграмотність. Новий додаток уже завантажили 6 тисяч власників ґаджетів. Серед них не лише українці, а й ті, хто мову вивчатиме з “нуля”.

Користується новинкою Ібрагіма Сіла. Він – уродженець Гвінеї, що чотири роки навчається в одному з черкаських вишів. Хлопець уже впевнено розмовляє українською. Попри це, постійно поповнює словниковий запас.

“Мені дуже подобається українська мова. Коли я розмовляю українською, інші кажуть: ти так гарно розмовляєш цією мовою! Я так радий! Тому я більше буду вчитися, щоб краще знати українську мову”, – каже Ібрагім Сіла.

Для черкащанина Максима Шевченка українська – рідна. Та все одно він користується додатком, щоб поглиблено опанувати мову. Які переваги має новий мобільний додаток – дивіться в сюжеті:


“Це перша пташка. Подібним чином будуть створюватися, я в це вірю, додатки до підручників, до вивчення української мови та української культури, зокрема правдивої, тому, що тут нема цензури”, – додає учасник проекту Андрій Темченко.

Зараз уже шість тисяч користувачів вивчають мову за програмою “Р.І.Д”. Її можна безкоштовно завантажити з магазину мобільних додатків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.