“Ворог сюди не зайде”: як морпіхи тримають оборону в Широкиному

Армійці запевняють, що чутки про начебто загрозу для Маріуполя з боку бойовиків не мають жодних підстав

Однією з найгарячіших точок лінії фронту залишається Широкине. Більше десяти разів протягом доби ворог там відкривав вогонь. Російські бойовики б’ють прицільно, а тому українські  військові мають усі підстави  на адекватну відповідь – і відповідають.

94548

“Працюють важкою стрілецькою зброєю. ДРГ намагаються зайти на край села і часто можна почути гул важної гусеничної техніки – возять, перевозять, щось планують”, – розповідає військовослужбовець ВМС ЗСУ “Романич”.

Руїни колишніх широкинських пансіонатів та санаторіїв, які нині правлять українським морпіхам за укриття, ще тримають удари ворожої артилерії та вже нездатні опиратися негоді, яка вирує у Приазов’ї.

Калюжі на розбитих поверхах будівель доводиться вичерпувати вручну. Нині черга стати до роботи бійця із позивним “Стафф”.

“Та мабуть відер 50 винесли. Вчора тут теж черпали. Оце ж дощ, і воно миттєво затоплює, а коли натече нормально і мороз прижимає, то трішки прохолодно”, – розповідає військовий.

Негода та густі тумани не заважають бойовикам вести прицільний вогонь по українських позиціях. Втім, морпіхи не переймаються і кажуть, що вогонь у відповідь добре стримує та заспокоює ворога. “За минулу добу заради збереження життя і здоров’я військовослужбовців чотири рази  довелося відповідати вогнем у відповідь, а за цю добу – вже дві відповіді вимушені”, – каже морпіх Іван Чміль.

Морпіхи зазначають: чутки про начебто загрозу для Маріуполя, які вкотре активно розповсюджуються медіаресурсами, контрольованими бойовиками, не мають жодних підстав.

“Вони сюди не зайдуть. Можуть, звісно, проте тоді всі і поляжуть. Ми добре укріплені, озброєні. Ми всі готові”, – запевняє боєць “Романич”.

Читайте також  8 листопада, Хаpків, немає ні свiтла ні вoди ні iнтернету, але є щось значно бiльше

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.