У Франківську на вулиці Довженка з’явиться острівець безпеки

В Івано-Франківську на вулиці Довженка вже незабаром з’явиться острівець безпеки.

Як ми знаємо, ще у 2016 році департамент житлової, комунальної політики та благоустрою замовив виготовлення проектно-кошторисної документації на влаштування острівця безпеки по вул. Довженка, 16. Він також передбачає і нанесення нової дорожньої розмітки, встановлення відповідних знаків та мощення пішохідних доріжок від переходу до тротуарів, повідомляє Франик.

226320

“Ми переконані, що облаштування острівців безпеки (чи навіть роздільної смуги) на вулиці Довженка дозволить відчутно знизити швидкість руху транспорту на ній, підвищити увагу водіїв, а відтак – підняти рівень безпеки пішоходів при переході цієї вулиці”, – зазначають у департаменті.
Однак повна реалізація проекту запланована на 2017 рік. Про це у спільноті Комуналка ІФ зазначив і, водночас, розмістив план острівця, схему ОДР та просторові візуалізації, працівник Департаменту Мирослав Федорків.

“У випадку, якщо облаштування острівця безпеки в цьому місці виправдає наші сподівання та отримає схвальні відгуки місцевих жителів – така практика буде поширена на інші ділянки цієї вулиці”, – додав Федорків.

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою протягом 2016 року виготовив ряд проектів і на влаштування елементів дорожньої інфраструктури, так звані “магістральні” вулиці, які покликані підвищити безпеку усіх учасників руху в місті. Бо фатальними у статистиці ДТП є такі вулиці, як: Надрічна, Івасюка, Тисменицька, Незалежності, Івана Павла ІІ, Миколайчука.

Нагадаємо, що острівці безпеки є вже на вулиці Незалежності, Івасюка, Галицькій та на куті Незалежності і Вагилевича.

226320_0

226320_1

226320_2

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.